Proveïdores d’higiene personal (I)

portadahigiene

Et presentem algunes de les proveïdores d’higiene personal de La Feixa.

La Encantada (Castellterçol, Moianès), ubicada en una masia del segle XII, forma part de la cooperativa El Poblet SCCL i de l’Associació d’Artesans Saboners de Catalunya. Elabora productes de forma artesanal, vegans i sense tòxics (conservants, colorants, aromes ni saboritzants artificials) per a la cura i la higiene del cos i la cosmètica familiar. El seu respecte per la biodiversitat i el medi ambient es tradueix en l’ús d’ingredients naturals, aigua de deu i olis de màxima qualitat. A La Encantada recullen les flors, plantes i herbes prop de la masia, les destil•len en un foc de llenya per fer ressorgir l’alquímia de les plantes i les maceren respectant el seu temps i tenint en compte la influència de la lluna en cada moment.

A LF trobaràs la seva pasta de dents en pot de vidre, el col·lutori i sabons corporals en pastilla.

Lilà Cosmètics (Aleny, Anoia) és una empresa familiar creada el 2013 per dos farmacèutics, la Dolors i l’Andreu. Tots dos van deixar la seva feina estable, van tornar al poble i van començar aquest projecte que els ha permès retrobar-se amb la natura i elaborar tots els productes amb la tranquil·litat que necessiten, envoltats de boscos, alzines i camps de cereals.

Vine a LF i hi podràs comprar el desodorant roll on, la crema hidratant, el sabó corporal i el xampú de Lilà!

lilà higiene

Las Lilas y La Luna (Mataró i Girona) és un projecte femení de proximitat i fabricació local. Han recuperat les fórmules ancestrals i s’ocupen de tot el procés d’elaboració dels seus productes: cultiven i cullen les plantes dels seus camps (prioritzen les del Mediterrani) en el punt de maduració adequat, elaboren i barregen els ingredients seleccionats mentre mediten o canten i busquen el moment lunar més adient per potenciar encara més les propietats de les herbes.

A LF hi trobaràs la seva pasta de dents en envàs d’alumini.

laslilasylaluna

Ítaca Organics (Barcelona) és l’empresa de l’Estefania i el Sergi. Els seus viatges els han fet ser més conscients de l’impacte que té el nostre consum en el planeta (tempestes, refugiats climàtics, espècies amenaçades…). Les pastes de dents convencionals s’elaboren amb ingredients químics sintètics que entren al corrent sanguini a través de les mucoses i que, després, arriben a les aigües residuals.

Els productes d’higiene i cura bucodental d’Ítaca Organics són vegans i s’elaboren amb fórmules senzilles i efectives, amb ingredients eco i de proximitat, sense fertilitzants, pesticides, derivats del petroli, alcohol ni sulfats. El compromís d’aquesta empresa també és social: l’1% de cada venda es destina a una ONG (actualment a SUBMON).

A La LF hi trobaràs la seva pasta de dents i el col·lutori en envàs de vidre i alumini 100% reciclable i reutilitzable.

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *