Categories
Notícies de la cooperativa

Assemblea General 2022 de Sòcies de La Feixa

Convocatòria oficial de l’Assemblea General 2022 de Sòcies de La Feixa

En nom del Consell Rector, us convoquem a l’Assemblea General de La Feixa, que se celebrarà el dissabte 14 de maig de 2022, a les 16.30h en primera convocatòria i a les 16.45h (hora peninsular), en segona. 
Com a novetat respecte l’any passat, l’Assemblea serà presencial.

Lloc: bar del Cafè de Mar, Carrer Santa Rita, 1, Mataró.

Dia i hora: dissabte 14 de maig de 2022, de 16.30h a 18.30h.

Ordre del dia.
 1. Benvinguda, presentació i explicació del sistema de votacions.
 2. [INFO] Presentació de la Memòria 2021 de La Feixa i els seus cercles.
 3. [VOT] Pla de treball de La Feixa per l’any 2022 .
 4. [VOT] Pressupostos. Tancament 2021 i Pressupost 2022.
 5. [VOT] Propostes a votar:
  1. Regularització de vocals al Consell Rector.
  2. Proposta de suport a activitats de caire polític o ideològic.
  3. Actualització del Reglament de Règim Intern de La Feixa.
 6. Clausura.
Delegació de vot.

Les persones sòcies que no pugueu assistir a l’assemblea el dissabte dia 14 de maig, podeu delegar el vot en una altra persona sòcia. Per fer-ho, heu d’indicar-ho a aquest formularihi ha temps fins al divendres 13 de maig. Cada persona sòcia podrà representar només un vot delegat.

El dia de l’Assemblea, dina al Cafè de Mar!

Aprofita que a la tarda véns a l’Assemblea General de sòcies de La Feixa i dina al Cafè de Mar. Posen al teu abast un menú que inclou opcions veganes.
Truca-hi i reserva taula!
Telf. 622 735 284

Recorda que pel fet de ser sòcia de La Feixa, tens un 5% de descompte en el preu del que hi consumeixis.

Categories
Notícies de la cooperativa

Carta del Cercle de Transformació i Cultura

Benvolguda sòcia de La Feixa,

D’entrada, ens agradaria agrair-te que formis part d’aquest projecte, perquè gràcies a l’energia de cadascuna de nosaltres La Feixa segueix caminant. La Feixa, un projecte que ens permet a totes sentir-nos-en partíceps, d’una forma més o menys activa; sobretot, però, conscientment actives!
A totes ens uneix la voluntat i les ganes d’implicar-nos en la transformació del consum i del canvi que volem veure. En el primer any del projecte, ens podem felicitar per les millores i el creixement que hem fet.
Totes i cadascuna de nosaltres som necessàries, importants i vitals i les nostres energies imprescindibles.
Gràcies a totes, La Feixa s’està transformant dia a dia per seguir-ho fent més i millor.
Tota implicació és profundament agraïda!

Ara tenim ganes d’anar molt més enllà, pas a pas, però estant activament presents.
Fa uns mesos que el Cercle de Transformació i Cultura ha engegat la maquinària per realitzar tot tipus d’activitats de difusió, sensibilització i consciència dels valors que ens han portat on som i que dibuixen cap a on volem anar. Activitats per conèixer productores i tastar els seus productes, conèixer d’on venen i, fins i tot, aprendre a fer-nos-els nosaltres mateixes, presentacions de llibre, etc.

Creiem que dins de cada sòcia i beneficiària hi ha moltes propostes, idees, il·lusions i ganes de fer i dir-hi la seva. Et volem convidar a formar part d’aquesta xarxa participativa, a fer-nos arribar les teves idees en forma de suggeriment, amb implicació activa si et ve de gust, i/o a escriure’ns les teves inquietuds al correu activitats@lafeixa.cat.
El que vulguis i et vingui de gust!

Com a Cercle, anem anunciant les propostes a mida que les tenim agendades, lligades i tancades a través de les xarxes de comunicació de La Feixa.
T’informem d’algunes de les que tenim previstes per si hi vols i pots participar de forma puntual:

 • 22 d’abril. Benvinguda Primavera (tarda-nit),
 • 11 de juny. Fira de Productores de La Feixa.
 • 1 de juliol. Cinefòrum a la fresca.
 • 1 d’octubre. Jornada de Sensibilització.
 • 10 de desembre. 2n Aniversari de La Feixa!

Pots col.laborar de diferents formes; participar en la preparació i organització de l’activitat, formar part de l’equip de la barra, muntar i desmuntar, pensar propostes d’accions, activitats i música en directe o, fins i tot, oferir-te per fer alguna cosa que se t’acudeixi.
Ens pots escriure amb les teves aportacions i et contactarem. Tota persona serà benvinguda.
Si creus que ara mateix se’t fa difícil, t’agraïm honestament, que formis part del projecte i que ens hagis llegit. Ja arribarà el moment!

Si vols participar en l’acte que ens queda més a la vora, la Festa de Primavera, apunta-t’hi!

Transformem el Consum!
Cercle de Transformació i Cultura

Categories
Notícies de la cooperativa

La Feixa, punt de recollida de paraigües vells

A La Feixa volem transformar el consum, però no només en l’alimentació. Si has passat per la botiga, hauràs vist que ara també som punt de recollida de paraigües. Saps per què?

La Susanna, d’Enrenou Artesania recupera paraïgues vells i/o trencats i n’aprofita les teles que faran de capa impermeable de les compreses de tela que elabora amb residus tèxtils. És una passada, oi? I suuupersostenible! Doncs no t’oblidis de deixar els paraigües al punt de recollida de La Feixa quan ja no et facin servei, de parlar del punt amb els teus amics i coneguts i de recollir-ne quan en trobis algun a les papereres, allò que sempre passa els dies de pluja i molt de vent.

Categories
Notícies de la botiga

Compra a La Feixa com si en fossis sòcia!

Has vingut algun cop a comprar a La Feixa però encara no te n’has fet sòcia? Ho saps, que a partir de 40€ de despesa mensual et surt a compte fer-te’n?
No has entrat mai a la botiga però estàs encuriosida per saber què hi pots trobar?

Fins el 15 de gener vine a comprar a la botiga com si fossis sòcia de la cooperativa*, estalviant-te un 15% en les teves compres!

No t’ho deixis perdre!
Entre totes, #TransformemElConsum!

I al canal de telegram de La Feixa, segueix les ofertes‼️ i novetats que t’hi presentem cada setmana!

*Te n’expliquem els detalls…

• Pots apuntar-te a aquesta promoció fins a 5 dies abans de la seva finalització (15/01/2022).
• Si t’apuntes, hauràs de comunicar-ho a les treballadores de La Feixa, a la botiga, i informar-les del teu nom i cognoms, correu electrònic i número de telèfon.
• Un cop arribat el 15 de gener de 2022, no estàs obligada a fer-te sòcia de La Feixa.
• Mentre duri la promoció, no estàs obligada a fer l’aportació al capital social de la cooperativa.
• Mentre duri la promoció, no estàs obligada a fer l’aportació voluntària d’hores de participació ni pagar la quota trimestral que paguen les sòcies que no fan participació voluntària a la cooperativa.
• Quan acabi la promoció (15/01/2022), si vols esdevenir sòcia de La Feixa hauràs de fer l’aportació al capital social de La Feixa i passar a fer participació voluntària o pagar quota trimestral.

Categories
Notícies de la cooperativa

A La Feixa, paga-hi amb efectiu

Avui volem fer una crida. I les crides les fem perquè totes les persones que sou entorn de La Feixa ens ajudeu amb alguna cosa. I aquest cop, de què tracta?

Com bé saps, a La Feixa hi pots pagar les teves compres amb efectiu o targeta. A l’obrir vam trigar un xic en disposar de datàfon, però per la comoditat de totes teníem clar que el fet de poder pagar amb targeta era un servei que havíem d’oferir.
Ara que ja fa un temps que anem rodant, ens n’hem adonat d’una cosa: el banc es queda un 0,7% de l’import del tiquet de la teva compra cada cop que pagues amb targeta. Sí, sí, per cada 100€ de compra pagats amb targeta, La Feixa en perd 0,7€.
Sembla poca cosa però al cap del mes sumen molts diners. Pots fer que aquests diners es quedin a La Feixa pagant amb efectiu i, així, permetre que els reinvertim en millores per a totes.

Ens dones un cop de mà?

Categories
Notícies de la cooperativa

Les beneficiàries de La Feixa

Totes les sòcies de La Feixa podem designar una persona beneficiària; aquesta gaudirà del preu de compra de les sòcies en el seu consum a botiga, que és un 15% més barat que el preu de venta al públic. 

Les persones beneficiàries no han de ser sòcies de la cooperativa, ni desenvolupar la participació o el pagament de la quota. 

Cada sòcia pot designar una única persona beneficiària i la pot canviar un cop a l’any. Així mateix, els fills/es menors de 21 anys convivents de la persona sòcia també es consideren persones beneficiàries per defecte. 

1 sòcia pot tenir 1 persona beneficiària.

Aquest sistema és una forma d’ampliar la base social de La Feixa i donar a conèixer el projecte. Si encara no ho has fet, digue’ns qui és la teva beneficiària, escriu-nos a socies@lafeixa.cat.

Categories
Notícies de la cooperativa

Les sòcies i la participació a La Feixa

La Feixa és un projecte cooperatiu, sense ànim de lucre i autogestionat, ecològic i de proximitat. 

Les sòcies de La Feixa en som la base, participem en el seu funcionament i tenim accés als productes de botiga a cost de sòcia, que és un 15% més barat que el preu de venta al públic. Tenim veu i vot en les Assemblees Generals de sòcies.

Per ser sòcia has de fer una aportació obligatòria al capital social de la cooperativa de 50€. Sempre que es vulgui es poden fer aportacions voluntàries de la quantitat que es decideixi. Ambdues aportacions són reemborsables si mai et dones de baixa.

La Feixa és un projecte que promou la participació de les persones sòcies en tots els àmbits de la cooperativa. La participació, de 2 hores cada 4 setmanes, no comporta cap mena de contraprestació econòmica ni material. 
Aquelles sòcies que per raons laborals, familiars o d’altra natura no poden portar a terme la seva participació a la cooperativa, poden substituir-la per una quota de 20€ trimestrals.
Les sòcies podem participar tant als cercles de participació i gestió com en d’altres activitats relacionades amb el funcionament de la botiga.

El Cercle de Benvinguda i Participació és l’encarregat d’organitzar i de distribuir les sòcies en aquells cercles o activitats que requereixen de participació.

Categories
Recull de premsa

La Feixa als mitjans. Juliol 2021

Aquest mes de Juliol alguns mitjans locals han parlat de La Feixa.

A continuació pots escoltar el podcast d’economia social sobre ‘Consum responsable’ amb @LaFeixa_cat, projecte guanyador de l’ajut #PepaMaca2019 de @CoopMaresme, i llegir una aparició a la revista Capgròs.

Categories
Notícies de la cooperativa

Projecte Singulars. Fent pràctiques a La Feixa

Aquest mes de juny, La Feixa acull l’Aiman, un jove del Projecte Singulars. Aquest noi realitzarà un total de 64 hores de pràctiques, aprenent com portar un negoci com La Feixa: farà tasques logístiques i de suport a les Roots.

El Programa Singulars és un Projecte de formació, orientació sòciolaboral i acompanyament per a joves d’entre 16 i 29 anys que promou el Servei Públic d’Ocupació de Catalunya en el marc de les actuacions de promoció i millora de les competències i la ocupabilitat de les persones joves.
Cada usuari elabora un full de ruta individualitzat on es detalla l’itinerari d’actuacions que durà a terme durant el programa per arribar als objectius fixats.

Les activitats que comprenen el Programa són:

 • Coneixement del teixit empresarial.
 • Coneixement del entorn social, entitats i associacionisme.
 • Identificació de valors i capacitats.
 • Treball de competències professionals.
 • Formació professionalitzadora en aquells sectors de creixement.
 • Pràctiques formatives en centres de treball.
 • Inserció Educativa (retorn estudis) i/o Inserció Laboral.
Categories
Notícies de la cooperativa

Resum de l’Assemblea General de Sòcies 2021 de La Feixa

Dissabte 5 de juny a les 17.15h en segona convocatòria va començar l’Assemblea General de Sòcies 2021 de La Feixa. Va donar la benvinguda a les assistents la Mireia Gomila, presidenta de la cooperativa i, tot seguit, va donar pas a la moderadora de l’acte, la Laia Alonso, del Cercle de Cures de La Feixa. Després de l’explicació dels aspectes tècnics per part d’Enric Castellà del Cercle de Tecnologia, va començar l’assemblea pròpiament dita.

L’equip tècnic i algunes de les persones que havien de presentar punts de l’ordre del dia es van reunir a l’espai de Coworking de Can Fugarolas habilitat com a centre d’operacions.

Els acords presos van ser els següents:

 • Aprovació de la nova secretària del Consell Rector / Cercle de Coordinació, Francesc Chiva.
 • Aprovació del Reglament de Règim Intern de La Feixa i, amb això, de la creació de grups de treball i debat oberts a totes les persones sòcies de La Feixa per a abordar temes específics i que requereixen un debat ampli i profund.
 • Aprovació del tancament econòmic de l’any 2020, del pla de treball 2021 i pressupost 2021.
 • Aprovació del canvi de seu social de La Feixa, ubicada fins el moment a Can Fugarolas, Carrer Toló, número 8, 08301 de Mataró. S’aprova que la seu social passi a ser el Camí Ral de la Mercè, número 250 entresòl 1a, 08301 de Mataró, ubicació de La Feixa.
 • El Consell Rector / Cercle de Coordinació incorpora noves vocals de diversos cercles de La Feixa: Sílvia Bofill, Aran Bonamusa, Eva Bonamusa, Cristina Casanova, Alexandra Chaves, Ester Nebot i Arantxa Prats.
 • Aprovació d’una nova proposta de participació de les sòcies en el projecte de La Feixa, amb les 3 esmenes que es van presentar a la proposta acceptades. En resum, la participació passa a recaure única i exclusivament en la persona sòcia de La Feixa i no en ella i totes les persones que formen la seva unitat de convivència. Augmenta, això sí, en 30 minuts l’estona dedicada a aquesta participació per part de la sòcia. La sòcia podrà definir una beneficiària que podrà accedir als productes de la botiga a preu de sòcia consumidora, formi part o no de la seva unitat de convivència. Les persones menors de 21 anys que convisquin amb la persona sòcia són persones beneficiàries.
Esquema de la participació a La Feixa
 • Aprovació dels criteris de selecció de productes i proveïdores de La Feixa.