Categories
Notícies de la cooperativa

Els Cercles i l’Assemblea General de La Feixa

A La Feixa totes les sòcies som iguals i entre totes ho fem tot. Aquest és l’eslògan i la realitat però és ben probable que algú hagi arribat a perdre el compte de quants cercles de participació hi ha i de com s’organitza tot plegat. Per això potser val la pena recuperar la ‘galàxia’ de cercles i posar una mica d’ordre…

En primer lloc, val a dir que hi ha un òrgan que encara no hem pogut reunir i que és el més important de tots: l’assemblea general de sòcies. S’està treballant per poder fer la primera en els propers mesos tot i aquesta Covid tan empipadora…

Assemblea de membres de l'Estrella i l'Ecoopirativa al pati de Can Fugarolas per aprovar el canvi d'escala.
Assemblea de l’Estrella i l’Ecoopirativa per aprovar el canvi d’escala. Maig de 2019

A partir d’aquí hi ha el cercle de coordinació que ve a ser el de màxima decisió coordinat amb una representant, com a mínim, dels diferents cercles. I a partir d’aquí, a La Feixa ens organitzem de moment en 10 cercles; l’organització, denominació o naturalesa d’aquests pot anar canviant.

Els hem anat presentant quinzenalment, ep! ens en queda algun a la butxaca, però sempre està bé recordar la família de cercles de La Feixa. Hi ha el cercle de productes i proveïdores, que escull què trobem a la botiga; el de tecnologia, que soluciona tècnicament tota l’embrolla organitzativa; el jurídic, que està atent que tot sigui legal i cristal·lí; el d’economia, que fa quadrar els números; el de cures i convivència, que vetlla pel benestar i el respecte entre totes; el d’activitats, que prepara l’agenda d’actes de conscienciació que complementin la botiga; el d’intercooperació, connectat amb altres projectes similars; el de benvinguda i participació, que organitza les sòcies i la seva aportació; el de comunicació, que treballa per difondre i fer arribar a tothom les novetats de La Feixa i el d’infraestructures, que decideix sobre el local.

Totes compartim La Feixa, totes ens trobem a la botiga i ens anirem coneixent i cooperant amb l’objectiu de transformar el consum.

Categories
Els productes i les proveïdores de La Feixa

Proveïdores de vins (II)

Et presentem algunes de les proveïdores de vins de La Feixa.

L’Olivera Cooperativa (Vallbona de les Monges, Barcelona i Sabadell) és una cooperativa d’integració social nascuda el 1974 per treballar en dos eixos: la promoció social de les persones amb diversitat funcional, especialment aquelles amb situacions socials més desfavorides, i el plantejament de sortides econòmiques productives a partir dels propis valors de la zona.

L’Olivera elabora vi i oli respectant els cicles de la natura i sota els criteris de l’agricultura ecològica. Manté el treball manual sobre la vinya (formant-la, podant-la, orientant-ne la vegetació i veremant-la) i les oliveres (esporgant-les i collint-ne els fruits), etiqueta a mà i numera una a una les ampolles de vi i d’oli. 

Té un servei de teràpia ocupacional des del 2000 i una llar-residència. L’any 2003 la cooperativa va decidir crear la Fundació L’Olivera per garantir l’acció de l’entitat en el futur i seguir promovent noves iniciatives per a la integració social i laboral de persones amb diversitat funcional o risc d’exclusió social en el món rural. 

El 0,7% de la facturació de la cooperativa es dedica a projectes socials del 3r o 4t món. 

A banda de Vallbona de les Monges (Urgell, Lleida), L’Olivera també és present a Barcelona (al parc Natural de Collserola) des del 2010 en una finca que l’Ajuntament de Barcelona té a Can Calopa de Dalt. Aquest projecte reprodueix el projecte social de Vallbona de les Monges, amb una llar residència i un Centre Especial de Treball (CET). També han assumit nous projectes com treballar les vinyes del Parc Agrari de Sabadell i elaborar-ne vi.

A La Feixa hi trobaràs el vins blancs Arraona (de Sabadell) i el Serè; també, el vi negre Naltres i el Tossudes.

Celler Albert Federico (Teià, El Maresme) és el projecte personal de l’Albert, que comença la seva aventura el 2015 recuperant vinyes velles de +60 anys a Teià. Així, va néixer el seu 1r vi, el Pensa, elaborat amb les varietats Pansa blanca i Garnatxa blanca. El cultiu de les seves vinyes, a més de ser ecològic, es basa en els principis de l’agricultura biodinàmica, és a dir, té en compte la Influència del cosmos en els animals, les plantes i l’home i la fertilització del sòl i les plantes a través dels elements que el mateix medi natural  genera per si sol. L’Albert fa una poda de fructificació en lluna minvant i descendent seguint el model de Poda de Respecte de l’escola italiana de Simonitesrich, crea cobertes vegetals espontànies i permanents, aplica tractaments no agressius per a les plantes, animals ni sòl, cull a mà el raïm fent-ne una acurada selecció de qualitat i procura la conservació de la biodiversitat (microorganismes en el sòl, flora, fauna, arbres i  arbusts).

Tot això, sumat a unes vinyes en coster arrelades en sòl granític i banyades pel sol mediterrani que ofereixen vins de qualitat excel·lent marcats per la mineralitat del sauló i la brisa suau i càlida del mar mediterrani, en la Denominació d’Origen Alella. 

A La Feixa hi trobaràs el seu vi Pensa Blanc.

Celler Testuan (Cabrils, El Maresme) va néixer a la zona DO Alella en la Serralada Litoral del Maresme acaronada per la brisa del Mediterrani. La història de Testuan inicia el 2010 quan un grup d’amics professionals molt diferents, apassionats pel vi, volien preservar la tradició vitivinícola a Cabrils. Així, s’impliquen en sensibilitzar a les joves generacions de la noblesa i l’estima de treballar la terra, i de la passió pel vi. 

Testuan elabora vins sota les etiquetes de sostenibilitat i territori amb el respecte a la tradició, acompanyats per la tecnologia i amb procediments de treball a la vinya respectuosos amb el medi ambient.

Aquest celler també col·labora amb un celler de la DO Montsant per elaborar el seu vi negre, seguint la mateixa filosofia i valors.

A La Feixa hi trobaràs el seu vi blanc de pansa i garnatxa blanca i el negre Xirà de sirah i garnatxa.

Alta Alella (Alella, El Maresme) és el projecte familiar del Pujol-Busquets Guillén, una família lligada a la viticultura. En Josep Maria i la Cristina han dedicat tota la seva vida a la cultura del vi i el cava. Les seves filles, Mireia i Georgina, han crescut envoltades de vinyes, raïm, veremes i ampolles. Coneixement, passió, perseverança i dedicació. Un estil de vida.

Alta Alella elabora vins i caves naturals amb la mínima intervenció i sense utilitzar sulfurós. 

Des del 1991 són a la finca noucentista Can Genís, a dos quilòmetres del mar Mediterrani, envoltats pel Parc Natural de la Serralada de Marina, a tocar del Mediterrani. Les vinyes estan situades sobre costers i terrasses d’entre 100 i 250 metres d’altitud sobre el nivell del mar. Els ceps, creixen sobre el sòl de sauló, un dels factors més característics dels vins d’Alta Alella: un sol àcid amb nivells molt baixos de calcària activa, poca matèria orgànica i amb bon drenatge.

La verema es realitza de forma 100% manual i recol·lectant cada raïm en el seu moment òptim per garantir l’excel·lència del resultat final. El celler treballa amb micro-vinificacions, diversitat de raïms i s’arriben a produir fins a cinquanta vins base cada anyada.

A La Feixa hi trobaràs el seu vi blanc de pansa blanca, vi dolç i el negre de garnatxa.

Categories
Els productes i les proveïdores de La Feixa

Proveïdores de vins (I)

Et presentem algunes de les proveïdores de vins de La Feixa.

Celler Talcomraja (Arenys de Munt, El Maresme) és un projecte familiar amb dues hectàrees de vinya i un sostre de tres, la superfície màxima que pot assumir un celler de les seves característiques. Pretenen abastir-se només de la quantitat de raïm necessària perquè una família pugui subsistir de la vitivinicultura. 

Potencien el treball manual i l’ús de bestiar i reduint al màxim l’ús de combustibles fòssils. No llauren ni empren pesticides, tampoc hi afegeixen llevats. Estan experimentant amb substrats herbacis i làctics per evitar també tractaments de sofre i coure, utilitzen adobs naturals i adob verd. Aposten per la biodiversitat a les vinyes (eviten plagues i tractaments que malmeten els ecosistemes i la salut de les persones) i per mantenir la vegetació que hi creix de forma natural ja que ofereix refugi i aliment a depredadors de fongs i/o insectes perjudicials per a aquestes. Fan la mínima intervenció als vins fent els processos bàsics de desrapatge, maceració, desfangat, premsat i clarificació i envelliment (si és el cas) i filtració. Com que fan microvinificacions, controlen molt bé les temperatures durant el procés de fermentació. Així, els futurs vins mantenen les seves propietats organolèptiques. Actualment estan experimentant en l’elaboració de vins naturals, en què s’eliminen els sulfits i els processos de clarificació i filtració.

Talcomraja també forma part del programa Rewine (les ampolles són retornables!) i ofereixen visites i tasts al celler.

A LF hi trobaràs el vi blanc escumós “Som Biosi”, vi jove blanc natural “6 vincles”, vi negre criança “Rial Negre” i vi Negre Natural jove Mica “Sang de Sauló”

Celler Gerisena (Garriguella i Rabós, Alt Empordà) és un projecte d’Agrícola de Garriguella, una cooperativa tradicional vitivinícola que va començar a caminar fa més de mig segle a l’Alt Empordà.

Té una extensió de 30 hectàrees de vinyes velles de la comarca, heretades dels seus besavis, al peu del Paratge Natural de l’Alberra. Les vinyes estan situades sobre un terreny pissarrós i pobre, de poca producció (uns 3.000 kg/ha), que aporta una qualitat extrema als seus vins. La tramuntana i el clima mediterrani sec els atorga també un caràcter propi.

Celler Gerisena treballa com ho feien els seus avis, d’una manera respectuosa amb la vinya ecològica. En l’actualitat, el celler ha adaptat les instal·lacions d’Agrícola de Garriguella amb l’objectiu de gaudir de les últimes tecnologies per crear una zona de micro vinificació amb dipòsits inoxidables i sistemes de control de temperatura i d’inertització amb gasos antioxidants, així com un parc de barriques noves de 225 i 500 litres de roure francès per poder vinificar i envellir els vins sota la seva marca. 

A LF hi trobaràs el seu vi Ergo Blanc (macabeu i garnatxa roja) i l’ERGO Negre (Merlot, CS i Samsó). D’entre les seves varietats, predominen les autòctones denominació d’origen DO Empordà.

Celler Bouquet d’Alella (Alella, El Maresme) està situat en una masia del s.XV entre vinyes, amb vistes al poble d’Alella i al mar Mediterrani, abraçats pel Parc Natural de la Serralada Litoral, amb hiverns suaus, estius calorosos i la brisa mediterrània. Les vinyes de Bouquet d’Alella són de mar i muntanya: les mateixes varietats en diferents alçades, amb sòl d’origen granític. 

Al capdavant del celler hi ha la 14a generació de la família Boquet, que ha mantingut la finca durant 5 segles. Hi elaboren vins ecològics, amb vinya pròpia, varietats tradicionals i oferint experiències enoturístiques ( bar, esmorzars, visites, maridatges…).

La finca disposa de 14 hectàrees de vinyes plantades des de fa més de 40 anys i avui conreades amb tècniques ecològiques en el terreny típic de la DO Alella, el sauló, i distribuïdes en parcel·les situades als termes municipals d’Alella, Teià, Cabrils i Vilassar de Dalt. 

A LF hi trobaràs el seu vi blanc, l’escumós i el negre de garnatxa.

Categories
Els productes i les proveïdores de La Feixa

Proveïdores d’higiene personal (II)

Et presentem algunes de les proveïdores d’higiene personal de La Feixa.

La Redoma Creativa (Mataró i Girona) és el projecte personal de la Bea, una biòloga i naturòpata, especialitzada en fitoteràpia, aromateràpia i cosmetologia natural, entre d’altres. Aquesta petita empresa ofereix ingredients de cosmètica de màxima qualitat perquè cadascú pugui elaborar el producte final que més s’adapti a les seves necessitats. En aquest camí, a més d’assessorar els seus clients, la Bea imparteix cursos i taller. També prepara alguns productes base que, si vols, pots personalitzar amb un o 2 ingredients, com els olis vegetals, per aconseguir la crema o el sabó que sempre havies somiat! Els productes de la Bea ofereixen un ventall de possibilitats molt ampli. 

A La Feixa hi trobaràs el sabó i crema base i alguns olis. Ah, i podràs retornar-ne els envasos perquè siguin reutilitzats.

Naturbrush (Meliana, València) és un projecte que va néixer amb l’objectiu de sumar forces en la lluita contra la destrucció del planeta. Has pensat mai quants raspalls de dents llençaràs en tota la teva vida? És molt fàcil deixar de generar aquest residu: passa’t als raspalls de bambú! Sabies que en un mes i mig el bambú pot créixer 30 metres? Els raspalls de Naturbrush són biodegradables, lleugers i suaus i, és clar, el bambú no prové de boscos que promouen la desforestació. 

A La Feixa n’hi trobaràs per a adults i per a nens i, molt aviat, també fil dental! 

Naturbrush (Meliana, València)

Propol-Mel (Els Pallaresos, Tarragonès) és una empresa familiar, nascuda del projecte d’un apicultor emprenedor ara fa 30 anys, especialitzada en productes artesanals d’higiene i cosmètica a base de pròpolis. El procés d’elaboració dels productes es fa mitjançant un procés tradicional, sense maquinària complexa per tal de mantenir intactes les seves propietats i amb mel d’altíssima qualitat d’apicultors ecològics. 

A La Feixa hi trobaràs la seva crema hidratant corporal, el xampú líquid i la pasta de dents.

Propol-Mel (Els Pallaresos, Tarragonès)

EcoMerci Natural (Artosilla, Osca) és l’empresa de l’Adriana i en Ricard, uns catalans que han trobat l’espai que buscaven al Prepirineu, una ecoaldea: un lloc aïllat, envoltat de natura i on poden conrear plantes medicinals lluny de la contaminació ambiental. Els seus productes són totalment artesans, elaborats amb receptes tradicionals i amb ingredients de molta qualitat: oli d’oliveres salvatges del Baix Cinca, cera d’abella de dos apicultors de la zona, manteca de cacau de xocolaters artesans de Lleida, plantes aromàtiques i medicinals cultivades per ells mateixos al poble… Són ells qui en fan l’extracció, les maceren en oli i alcohol i hi afegeixen els olis. 

A LF hi trobaràs els seus sabons en pastilla, pomada, llet corporal hidratant, xampú sòlid, protector labial, crema de mans i d’altres productes que distribueixen i que han estat seleccionats amb molta cura.

EcoMerci Natural (Artosilla, Osca)

Categories
Els productes i les proveïdores de La Feixa Notícies de la botiga

Biodelícies, de l’oli de coco a l’oli d’oliva

A La Feixa hi pots trobar les galetes de Biodelícies a granel. Són totes veganes i n’hi ha de coco i nabius, d’espelta i sègol, de gingebre, fajol i quinoa, de poma i canyella i de taronja i xocolata. Ja les has provat totes? Boníssimes, oi? Quines t’agraden més?

Fins ara, aquestes galetes estaven fetes amb oli de coco. La novetat és que Biodelícies passa a elaborar-les amb oli d’oliva.

Tot i que l’oli de coco té l’avantatge de ser saturat i, per tant, és més estable quan se li aplica calor, fet pel qual esdevé menys tòxic en productes processats que necessiten calor per a produir-se, té una procedència llunyana i la seva petjada ambiental és elevada.
L’oli d’oliva, per contra, és insaturat i més sensible a la calor. Tot i així, dins dels insaturats, és de tipus monoinsautrat i això el fa més resistent a la calor que la resta d’insaturats. D’altra banda, té els següents beneficis principals: protecció càrdiovascular, millor digestibilitat i és antioxidant. Així mateix, la petjada ambiental que genera és mínima perquè és un aliment que trobem per tot el Mediterrani i, per tant, a casa nostra.

Categories
Notícies de la cooperativa

El Cercle d’Activitats de La Feixa

El Cercle d’Activitats de La Feixa és un dels recents en començar a treballar. Portem dues assemblees i una empenta que no ens l’acabem!

D’entrada volem canviar de nom. Treballarem molt més que activitats; el que volem és canalitzar tota l’acció transformadora al voltant de La Feixa: reforçar amb iniciatives el canvi de paradigma que suposa aquest projecte.

De moment treballem, òbviament, condicionades pel context. La Covid i els seus protocols fan la guitza i pràcticament no ens deixen fer res. Però esperem, així que la situació millori, poder aprofitar la botiga i la plaça per accions de tot tipus. A la llista d’idees hi ha des de tasts de productes a visites a productores, passant per fires, xerrades de divulgació o taules rodones. Es tracta d’enfortir el projecte i també de conèixer i relacionar-se amb l’entorn, el territori i la resta d’iniciatives.

Volem treballar els valors, la reflexió, el coneixement i també la intercooperació. Agafar els principis amb els que treballem a La Feixa i reforçar-los pensant accions en comunitat, de formats i objectius diversos. Que el projecte tingui molta més vida que el consum i la cooperativa vagi més enllà del supermercat.

Un dels objectius amb els que treballem, per exemple, és en poder recuperar una acció que va quedar penjant i que s’haurà de fer: la inauguració de La Feixa. Un acte de visualització del projecte, presentació pública i relació entre sòcies i persones de l’entorn és necessari.

Categories
Notícies de la botiga

Et portem la compra a casa!

Tenim una novetat sonada. Potser ets de les persones que havien preguntat per l’opció de comprar a La Feixa i rebre la compra a domicili per no haver de carretejar. Doncs atenció perquè activem aquesta opció.
Repartirem a domicili col·laborant amb empreses de transport sostenible (transport elèctric i rodat, criteris verds i ètics).

Les empreses que et portaran la compra a casa seran:
Emat-bici.
STR Missatgers.

Caldrà venir ‘in situ’ a La Feixa a fer la compra i un cop allà demanar que te la portem a casa.

Al passar per caixa, hauràs de dir que vols que et portem la compra a casa i pagar el cost del servei.

COST DEL SERVEI.
– Una caixa / Mataró: 4’5€.
– Més d’una caixa / Mataró: 6€.
– Argentona, Cabrera o Llavaneres: 6€.
– Cabrils, Sant Vicenç de Montalt, Vilassar de Dalt o Vilassar de Mar: 7€.
– Altres pobles, consultar el cost.

El repartiment es farà els dimecres i els divendres a la tarda. Perquè t’arribi la compra el dimecres a la tarda, per exemple, hauràs d’haver demanat el servei el mateix dia fins a les 12h del migdia com a tard. Ens anirà bé que donis una franja de dues hores perquè el transportista et porti la comanda a casa.

Categories
Els productes i les proveïdores de La Feixa

Proveïdores d’higiene personal (I)

Et presentem algunes de les proveïdores d’higiene personal de La Feixa.

La Encantada (Castellterçol, Moianès), ubicada en una masia del segle XII, forma part de la cooperativa El Poblet SCCL i de l’Associació d’Artesans Saboners de Catalunya. Elabora productes de forma artesanal, vegans i sense tòxics (conservants, colorants, aromes ni saboritzants artificials) per a la cura i la higiene del cos i la cosmètica familiar. El seu respecte per la biodiversitat i el medi ambient es tradueix en l’ús d’ingredients naturals, aigua de deu i olis de màxima qualitat. A La Encantada recullen les flors, plantes i herbes prop de la masia, les destil•len en un foc de llenya per fer ressorgir l’alquímia de les plantes i les maceren respectant el seu temps i tenint en compte la influència de la lluna en cada moment.

A LF trobaràs la seva pasta de dents en pot de vidre, el col·lutori i sabons corporals en pastilla.

Lilà Cosmètics (Aleny, Anoia) és una empresa familiar creada el 2013 per dos farmacèutics, la Dolors i l’Andreu. Tots dos van deixar la seva feina estable, van tornar al poble i van començar aquest projecte que els ha permès retrobar-se amb la natura i elaborar tots els productes amb la tranquil·litat que necessiten, envoltats de boscos, alzines i camps de cereals.

Vine a LF i hi podràs comprar el desodorant roll on, la crema hidratant, el sabó corporal i el xampú de Lilà!

Las Lilas y La Luna (Mataró i Girona) és un projecte femení de proximitat i fabricació local. Han recuperat les fórmules ancestrals i s’ocupen de tot el procés d’elaboració dels seus productes: cultiven i cullen les plantes dels seus camps (prioritzen les del Mediterrani) en el punt de maduració adequat, elaboren i barregen els ingredients seleccionats mentre mediten o canten i busquen el moment lunar més adient per potenciar encara més les propietats de les herbes.

A LF hi trobaràs la seva pasta de dents en envàs d’alumini.

Ítaca Organics (Barcelona) és l’empresa de l’Estefania i el Sergi. Els seus viatges els han fet ser més conscients de l’impacte que té el nostre consum en el planeta (tempestes, refugiats climàtics, espècies amenaçades…). Les pastes de dents convencionals s’elaboren amb ingredients químics sintètics que entren al corrent sanguini a través de les mucoses i que, després, arriben a les aigües residuals.

Els productes d’higiene i cura bucodental d’Ítaca Organics són vegans i s’elaboren amb fórmules senzilles i efectives, amb ingredients eco i de proximitat, sense fertilitzants, pesticides, derivats del petroli, alcohol ni sulfats. El compromís d’aquesta empresa també és social: l’1% de cada venda es destina a una ONG (actualment a SUBMON).

A La LF hi trobaràs la seva pasta de dents i el col·lutori en envàs de vidre i alumini 100% reciclable i reutilitzable.

Categories
Els productes i les proveïdores de La Feixa

Proveïdores d’higiene menstrual

Et presentem les proveïdores de productes d’higiene menstrual que trobaràs a La Feixa; n’hi ha d’alternatius i també d’un sol ús.

Nüshu (Canet de Mar) elabora compreses de tela (certificada i de proximitat) de cotó certificat fetes a mà i, és clar, reutilitzables! La Gemma s’ocupa de tot el procés: dissenya, selecciona els materials, talla, cus, planxa, prepara els enviaments… La seva feina neix de la passió per l’artesania, la creativitat i l’empoderament de les dones en relació a la ciclicitat. Nüshu significa “escriptura de dones” i prové del sud de la Xina. Al s.III, només els homes podien llegir i escriure en públic. Així, aquelles dones empoderades van crear Nǚ shū, un sistema d’escriptura sil·làbic que feien servir en secret per comunicar-se. La Gemma vol que Nüshu reprengui “aquesta sororitat, aquest comunicació des d’allò més profund, i compartir coneixements i vivències”.

Nüshu (Canet de Mar)

A La Feixa hi trobaràs compreses de tres talles estàndards, però Nüshu en té moltes més! Demana info a les Rut’s!

Nur (Barcelona) és una empresa gestionada per dones que neix sota el paraigua i l’experiència d’un negoci familiar amb 35 anys d’experiència en la producció de compreses. Tots els materials que utilitzen són ecològics i compostables, sense tòxics, additius o perfums. 

Nur (Barcelona)

També han creat el projecte Nur que vol oferir una nova perspectiva de la menstruació. El seu objectiu és trencar tabús per entendre la menstruació com un procés natural de la dona, que l’empodera i la reconnecta: “Connectar amb el nostre cicle és connectar amb el poder natural de la dona”. 

A La Feixa hi trobareu les seves copes menstruals.

Espai Deessa (Mataró) és un projecte que acompanya les dones en totes les seves etapes vitals des d’una perspectiva de gènere i empoderament. La Cristina i la Jessica, totes dues amb experiència professional en l’àmbit social, defineixen la seva empresa com “un espai que promou una menstruació i vida cíclica conscient de les dones per a un canvi social real”. Organitzen cursos i tallers d’educació menstrual i també fan acompanyaments individuals. 

A La Feixa hi trobareu les seves compreses de tela reutilitzables i elaborades de forma artesanal.

Espai Deessa (Mataró)

Natracare (Regne Unit) va néixer l’any 1989 per oferir una veritable opció respectuosa amb el medi ambient. La Susie n’és la seva fundadora. Els seus productes són ecològics, vegans, compostables, transpirables i suaus i no contenen plàstic, clor ni altres tòxics. Natracare forma part del programa 1% for the Planet i, per tant, donen l’1% dels seus beneficis a organitzacions mediambientals sense ànim de lucre. 

A La Feixa hi trobaràs els seus tampons de cotó 100% orgànic certificat (sense pèrdua de fibres), compreses (també per al postpart) i salvaslips.

Natracare (Regne Unit)

Organyc (Itàlia) és una empresa amb més de 70 anys d’experiència en convertir el cotó en productes de cura personal per a dones. Corman, el seu fundador, creu que “el respecte hauria de formar part de qualsevol societat civilitzada”. És per això que Organyc neix per trobar solucions als problemes d’irritació de la pell sensible. Els seus productes són biodegradables (també l’envàs) i fets de cotó 100% orgànic (el revers de les compreses és de farina de blat). A La Feixa hi trobaràs els seus tampons, compreses i salvaslips.

Organyc (Itàlia)

BioBio (Coslada, Madrid) serà la distribuïdora de Natracare i Organyc. Aquesta empresa té en compte l’impacte mediambiental i social dels productes que distribueix (de la fabricació fins a la seva eliminació) i, Natracare i Organyc en són la prova.

Categories
Notícies de la cooperativa

El Cercle de Tecnologia de La Feixa

#QuèEstemFent

Avui et presentem el Cercle de Tecnologia de La Feixa.

El nom no enganya gaire. Som les responsables de tots els aparells i sistemes informàtics, que no són pas poca cosa. L’equip el formen 7 sòcies que hem hagut de suar la cansalada per posar a punt el punt de venda: programar l’ordinador, la impressora, la balança, el monitor pel públic… tot el hardware del supermercat; no ha estat fàcil però sembla part enllestida. Anar aprenent, mirant manuals, tocant per aquí, tocant per allà. Aquesta ha estat la darrera tasca en la que hem estat treballant. Han estat unes setmanes ben entretingudes i promet que encara en queden unes quantes més!

A la Feixa treballem amb Odoo, un programa de gestió que compartim amb altres projectes cooperatius. Es tracta d’un programari obert, que s’ha hagut d’adaptar i a partir del qual es gestiona el dia a dia de La Feixa. Des del cercle s’ha format a tothom qui el remena perquè vagi funcionant: treballadores i membres d’altres cercles.

A més d’anar aprenent les funcionalitats de gestió i pràctiques de botiga d’Odoo, el cercle està enllestint també la part de botiga virtual de La Feixa, l’espai personal dins Odoo des del qual cada sòcia podrà encarregar (de moment només) la carn.