Com ens organitzem?

La botiga a peu de carrer, només és la punta del iceberg del treball de moltes persones que creuen en aquest projecte i que li donen vida.

La Feixa, és un projecte cooperatiu i d’autogestió, així que totes les persones implicades tenen la seva importància dins la organització, ja que a través de l’assemblea general de sòcies aporten la seva veu, opinió i coneixements a la resta.

Com que el projecte requereix d’un seguiment constant i d’una presa de decisions àgil i adequada en molt àmbits, ens hem estructurat en múltiples cercles* de treball que reporten les seves conclusions i el resultat de les tasques encomanades a un Cercle de Coordinació central que és qui n’analitzarà els resultats i els utilitzarà per coordinar correctament la botiga: La Feixa – Supermercat Cooperatiu, on compraràs.

Els diferents cercles on qualsevol sòcia pot col·laborar són:

  • Cercle d’Activitats.
  • Cercle de Benvinguda i Participació.
  • Cercle d’Economia.
  • Cercle de Comunicació.
  • Cercle de Cures i Convivència.
  • Cercle de Tecnologia.
  • Cercle d’Intercooperació.
  • Cercle Jurídic.
  • Cercle d’Infraestructures.
  • Cercle de de Proveïdores i Productes.

En alguns casos es contractaran serveis externs quan calgui un nivell d’especialització que no s’hagi trobat dins el col·lectiu.

Organigrama de La Feixa

Actualment, el Cercle de Coordinació està constituït per aquestes sòcies:

Mireia Gomila
Presidenta

Enginyera de Telecomunicacions. Membre de l’Ecoopirativa, ha format part activa de diferents associacions. Treballant per un canvi en el model de consum.

Anna Cercós
Secretària

Llicenciada en Ciències Polítiques i de l’Administració. Membre de l’Estrella. La sobirania alimentària és una de les eines més potents de transformació social, econòmica i de territori. Molt aficionada a la cuina i enamorada del Pallars Sobirà.

Carles Collado
Tresorer

Tècnic Tributari Comptable. Membre de l’Ecoopirativa. Conscienciar la societat dels beneficis de l’economia solidària, propera i sostenible.

Maria Castellví
Vocal

Mestra. Membre de l’Ecoopirativa.
Ha participat i participa activament a diferents associacions. Aficionada als esports de muntanya.

Montse Collado
Vocal

Integradora Social i Educadora d’educació especial. Membre de l’Ecoopirativa des del 2013. Aficionada als esports de muntanya i amant de la natura.

Susanna Maranges
Vocal

Treballadora Social i Llicenciada en Ciències Polítiques. Forma part de l’Estrella des de fa més de 10 anys.

Mercè Marsal
Vocal

Documentalista. Membre de l’Ecoopirativa. Ha participat en associacions de cultura popular i moviments socials. Aficionada a fer muntanya, vogadora del sènior femení de Rem Mataró.

* El juliol de 2020, hem decidit, motivades per l’experiència de l’Artiga i de SuperCoop Manresa a la “3a Jornada de Producció i Consum Agroecològic: Supermercats Cooperatius”, canviar la nomenclatura organitzativa i substituir el terme “comissió” pel terme “cercle”. Considerem que és un terme que no porta associada la càrrega històrica del concepte “comissió”, i per altra banda ens agrada l’analogia del cercle amb la rotllana en la que ens trobem en les assemblees, el fet de compartir i decidir de forma horitzontal.