Quins productes trobaré a La Feixa?

Des de La Feixa, t’oferirem tot el ventall de productes ecològics i de proximitat que tu i la teva família pugueu necessitar en el vostre dia a dia, sempre que sigui possible, a granel i amb el mínim de processat.

El Cercle de Proveïdores i Productes escull els productes que trobaràs al nostre Supermercat Cooperatiu, no tan sols perquè siguin el màxim saludables sinó perquè a la vegada afavoreixin una societat laboralment més justa i també més respectuosa amb el planeta.

Prioritzarem doncs, les productores de proximitat abans que les grans distribuïdores. N’analitzarem els seus principis, la seva mida i salut laboral, i valorarem molt que fomentin el cooperativisme i el treball social.

Segons la temporada i disponibilitat, a La Feixa hi trobaràs:

  • Llegums, cereals, fruits secs i llavors
  • Frescos: fruita i verdura, carn, embotits, ous i làctics
  • Begudes, cafè i infusions
  • Cerveses artesanes i vins
  • Pa i productes de fleca
  • Conserves i elaborats vegans
  • Aperitius, salses, condiments, mel i xocolata
  • Olis
  • Productes d’higiene personal, infantil i de la llar

En aquestes categories s’hi inclouen productes per a celíaques, veganes i persones amb intoleràncies alimentàries.

Si tens cap suggeriment o proposta respon el formulari i l’estudiarem. 

Les proveïdores de
La Feixa

(Aquest apartat s’anirà actualitzant setmanalment a mesura que la informació es publiqui a les xarxes socials de La Feixa).

La Klosca

Perquè som #Proximitat.

La Klosca El Niu d’Ous, totes dues, proveïdores d’ous de la comarca.

La Klosca

La Klosca, situada a Mataró, és un Centre especial de Treball, és a dir, que el 90% de la seva plantilla està formada per persones amb diversitat funcional. El seu compromís social treballa per a la igualtat d’oportunitats per a tothom.

La Granja el Niu d’Ous va engegar aquest projecte familiar a Òrrius , després de ser sòcies durant anys de diverses cooperatives de consum. Col•laboren en xarxa amb pagesos, negocis, grups de consum, cooperatives i menjadors escolars de la zona.

Perquè som #Ecologia.

Els productes de La Feixa seran de procedència ecològica (aliments i/o ingredients) i no ens és indispensable certificació si nosaltres podem validar-la.

Et presentem una productora molt dolça, Meiaia Pastisseria!

La Jasint és una dona emprenedora que, després del naixement de la seva 1a filla i cansada de l’alimentació “convencional”, va iniciar aquest projecte amb el desig de fer rebosteria més saludable.

Meiaia té una petita botiga-obrador a Argentona però ben aviat podreu trobar els seus productes a La Feixa: magdalenes, galetes i pastissos integrals, clàssics o amb ingredients com la remolatxa o la carbassa.
Nosaltres els hem tastat i ens han enamorat. Són boníssims!! Ep, també fa dolços sense gluten.

Perquè som #Qualitat.

La Feixa vol omplir la botiga de productes de qualitat d’alt valor terapèutic i culinari.

A Catalunya hi ha poques productores d’herbes ecològiques per a infusions i condiments. A La Feixa en trobareu dues.

Herbes de l’Alt Pirineu (Araós, al Pallars Sobirà): conreen més de 80 varietats de plantes aromàtiques i medicinals als seus propis camps. A més, les bossetes de les infusions que preparen són de fibres 100% biodegradables.

Herboresteria Nogué (Ossera, a l’Alt Urgell): una empresa familiar, nascuda el 1984, que cultiva a 1200m en un petit camp d’una hectàrea. A més d’herbes per a infusions i condiments, també preparen sals aromàtiques.

Ambdues productores s’ocupen manualment de la recol·lecció, l’assecat i l’envasat de totes les herbes.
És un privilegi poder cuinar i alimentar-nos amb herbes nascudes en aquest entorn i tractades amb tanta cura.

Perquè som #Passió.

La Feixa és passió, com la que hi posen les nostres proveïdores de cervesa artesana i ecològica 

Cervesa Lo Vilot (Almacelles, Lleida) és una cooperativa d’agricultores i cerveseres. Produeixen el 95% dels ingredients de les seves cerveses. Treballen amb energies renovables, reciclen o reutilitzen tots el seus residus, donen suport a les empreses locals i afavoreixen la inserció laboral de persones en risc d’exclusió social o amb diversitat funcional
Ep! També tenen cerveses sense gluten!

L’Estupenda (Sant Cugat del Vallès, Barcelona) és una cerveseria artesana i ecològica amb obrador propi que ha creat i/o recuperat receptes curioses o poc treballades a casa nostra. Aquest projecte va començar rehabilitant un antic molí a la serra de Collserola i, ara, amb l’Estupenda, volen apropar la cervesa artesana a tothom, utilitzant els millors ingredients ecològics i produïts tan a prop com sigui possible.

Perquè som #DeLaTerra.

A La Feixa hi trobaràs també cereals en gra i farines de qualitat i proximitat.

Josep Mestre (Argençola, a l’Anoia) és una empresa familiar que va apostar pel canvi a l’agricultura eco fa prop de 20 anys. Produeixen llegums i cereals que creixen sense pressa a les seves finques. Han recuperat varietats catalanes antigues (que no han estat creuades amb altres varietats, tenen menys gluten i són molt més fàcils de digerir).La molta del gra és lenta i suau per tal de conservar totes les propietats organolèptiques dels cereals i es fa al seu molí de pedra i fusta.

Cal Pauet (L’Espunyola, al Berguedà) és productora de llavors i elaboradora de farines i gra des de fa més de 200 anys. La seva producció és de cicle tancat (s’ocupen del conreu i de la preparació del gra i de les farines). La molta del gra la fa al seu molí amb rodes de pedra de lava, corindons i diamant. Gràcies a la seva lenta rotació, la farina s’escalfa mínimament, fins i tot en processos més llargs. També conrea llavors de varietats antigues i neteja el gra amb el seu propi sistema de cribatge i diferents tipus de sedassos. 

Perquè som #Naturals.

T’agradaria comprar productes vegans saludables? No és gens fàcil trobar processats de qualitat i de proximitat. Mira quina meravella de proveïdores trobaràs a La Feixa.

La Veganeria (Arbúcies) és una cooperativa amb obrador propi nascuda el 2010 amb un projecte de cuina 100% vegetal saludable i artesana. Elabora xarcuteria vegana i plats cuinats amb ingredients ecològics, de qualitat i d’agricultors de proximitat.
A més de vendre a la seva botiga, col·laboren amb cooperatives i grups de consum.

Veneït Montseny (Sant Esteve de Palautordera) és una petita empresa que elabora productes vegans, sense gluten ni additius amb ingredients ecològics i de proximitat.
Fa croquetes de ceps i bròquil, preparats per a paelles… tot i que la seva especialitat són les “vurgueses” artesanes (de remolatxa, trompetes de la mort, col kale…).
A més d’obrador propi, també tenen una botiga al poble i serveixen a escoles.

Perquè som #Saludables.

A La Feixa volem cuidar-nos i prendre begudes saboroses. I tu? Has tastat el Kombutxa?

Kombutxa Drinks (Mataró) és una petita empresa que neix arran de l’experiència personal d’un dels seus fundadors, en Jordi Dalmau. Després de cuidar molt la seva alimentació (sense gaire bon resultat), comença a prendre aquesta beguda probiòtica i a controlar els efectes de la síndrome que pateix.
En Jordi i la seva parella elaboren el primer kombutxa artesà amb ingredients naturals, de qualitat i ecològics.

Perquè som #Ecologia.

Menges brots germinats? Saps que són revitalitzants, regeneratius, font de vitamines, aminoàcids, minerals, enzims… i que t’ajuden a reforçar el teu sistema immunitari? A La Feixa en trobaràs d’altíssima qualitat nutricional!

Brot d’Or (Caldes de Montbuí) és una empresa pionera en el conreu eco de germinats. El seu fundador va viatjar a Suïssa i allà ho va aprendre tot!
Els seus brots estan lliures d’additius, al·lèrgens i conservants.
Tenen més de 15 varietats: alfals, remolatxa, rave, llenties, col kale, ceba, coriandre, porro, gira-sol, pèsol…
Si no saps com menjar-te’ls o preparar-los, a la seva web hi tenen un munt de receptes.
L’envàs és compostable!

Perquè som #Dolços.

Ets llaminera? Et descobrim les nostres proveïdores de xocolata.

Gluki xocolaters (Olot) va néixer fa més de 100 anys (tot i q la marca es va crear més tard) en un taller artesà del centre de la ciutat. Allà, continuen treballant de valent, seleccionant cacau eco d’altíssima qualitat del Perú, l’Equador i República Dominicana, seguint amb mètodes i fórmules tradicionals fusionades amb d’altres de més modernes.
Els seus productes no tenen conservants, colorants ni potenciadors del sabor.

Alternativa3 és una cooperativa que aposta pel desenvolupament en 3 eixos: justícia social, respecte pel medi ambient i sostenibilitat econòmica. Creu en la força de les consumidores per canviar certes polítiques.
Els productes de comerç just no perpetuen l’explotació infantil, els sous baixos, els grans lobbies, les empreses que aboquen residus als rius… sino que empoderen les seves productores per treballar amb responsabilitat, qualitat i sostenibilitat.

Perquè som #Socials.

T’agraden les olives, la pasta fresca, els patés vegetals, les pizzes, les salses…? A La Feixa hi trobaràs de tot i molt bo!

Aliments Onyar (Girona) elabora els seus productes a l’obrador de Girona amb ingredients ecològics i sense conservants, colorants ni altres additius d’origen químic.
També col•labora amb la Fundació Ramon Noguera, q treballa per a la inserció laboral de persones amb diversitat funcional.

Si has de comprar productes elaborats, que siguin de proximitat, de qualitat i preparats per una empresa amb valors socials.

Perquè som #Saludables.

Saps quin aliment conté pocs greixos i calories i és molt ric en minerals, vitamines, fibra i proteïnes? Les algues! A La Feixa n’hi trobaràs les millors!

Algas Algamar (Pontevedra, Galícia) és pionera en la selecció, recol•lecció i transformació d’algues silvestres autòctones.
La recol·lecció és manual, damunt les roques, seleccionant les plantes adultes, garantint l’equilibri de l’ecosistema.
Després, s’assequen en cambres a baixa temperatura (<42 °C), per tal de deshidratar-les. Així, gràcies a l’aire i a les sals marines es conserven de manera natural i mantenen el seu valor nutricional.
Algamar, a més, redueix les emissions de les seves fàbriques gràcies a la instal•lació de plaques fotovoltaiques i a la caldera de biomassa, alimentada amb restes forestals de la zona.

Perquè som #Qualitat.

Et presentem les proveïdores de fruita seca ecològica i d’altíssima qualitat que trobaràs a La Feixa. 

A Can Galderic (Sta. Eulàlia de Ronçana) s’hi cullen i torren avellanes amb llenya des de fa 100 anys. El nom de l’empresa familiar prové d’una masia del s. XVII que acull avellaners des del s.XIX. Aquests mestres torradors s’ocupen de tot el procés: producció, elaboració i transformació de la fruita seca i volen “fer cultura del món agrícola per tradició, qualitat i servei”.

Oleander (Vinyols, Tarragona) és una distribuïdora amb valor afegit. Són productores de fruita seca, sobretot d’avellanes, i promouen el consum de productes propis de cada zona geogràfica, per tal de protegir l’entorn.
A La Feixa també hi trobaràs pasta de la seva línia sense gluten certificada.

Perquè som #Proximitat.

Et presentem les proveïdores de mel ecològica i de proximitat (important per garantir la pol·linització del nostre entorn).

Brescat Apicultura (Mataró) és l’empresa familiar de l’Anna i en Pitu. Els seus ruscs són al Parc del Montnegre-Corredor i Serralada litoral. Són membres d’EcoColmena (una ONG que vol implicar els ciutadans en la protecció de les abelles i donar suport als petits apicultors en l’ecosistema rural) i els apicultors de referència a Catalunya. També fan visites escolars i familiars per conscienciar els consumidors de la importància dels pol·linitzadors en el nostre ecosistema. A més de vendre mel, també tenen pròpolis, cera, cremes,
ungüents, etc.

Can Parcala (Mataró – Cabrera de Mar) és un projecte de Jo sóc com tu, una entitat sense ànim de lucre que treballa per a la inclusió de les persones amb diversitat funcional.
La tasca de Can Parcala es basa en dos eixos: la comercialització de la mel (amb 150 ruscs a les muntanyes de la Serralada Litoral) i l’educació (amb tallers a grups i escoles per tal de sensibilitzar i divulgar els seus coneixements).