La Feixa ja té local: arrelem a la Plaça de la Muralla!

2020 07 10 acte presentacio la

Èxit de la presentació pública del nou supermercat cooperatiu, que ja està en obres

El projecte del supermercat cooperatiu la Feixa es va presentar públicament divendres passat, dia 10, omplint la Plaça de la Muralla de sòcies, famílies i persones interessades en el projecte. L’acte que havíem hagut d’ajornar el 14 de març es feia a l’aire lliure, amb mascareta i distància entre les persones i era el moment idoni per desvelar el que tothom volia saber: on serà la Feixa?

Doncs la Feixa serà a la mateixa Plaça de la Muralla! Un espai cèntric, ple de vida, on la canalla juga i corre, les mataronines van i vénen i on ben aviat encara hi haurà més moviment. La Feixa arrela al cor de Mataró i precisament per això, en una picadeta d’ull, l’acte s’havia convocat en aquest espai. L’efecte sorpresa de la imatge del supermercat al nou local va sorprendre les assistents a l’acte, que eren moltes. Ara toca posar el local a punt i comptar les setmanes que queden perquè la Feixa, ben arrelada, creixi.

L’acte de divendres, a més, va servir per compartir molta informació entre tota la comunitat de sòcies. S’hi va explicar des de l’origen de la Feixa, dues dècades enrere amb les primeres cooperatives de consum al canvi d’escala d’aquestes, les tipologies de sòcies, el sistema d’aval econòmic impulsat per Coop57 -a qui agraïm que vingués a explicar-se- o el compromís ecològic i agroalimentari que impulsa aquest model. Van ser un seguit de petites intervencions que, com el gota a gota, hem de seguir tenint present per canviar el model de consum. I perquè el canviïn el màxim de persones amb nosaltres.

La Feixa va camí de les 200 persones sòcies i també avança a bon ritme la suma dels avals i els títols participatius. Ara hem rebut l’impuls de la notícia del local, la certesa que el dia d’obrir s’acosta i, el més important, ens hem vist les cares entre moltes de les que som després de setmanes de pantalles i jitsis. Divendres no va començar res, perquè veníem de lluny, però sí que va començar una nova etapa. Ara tocarà activar les comissions, fer funcionar encara millor tots els engranatges. Decidir #comvolemlafeixa i sumar el màxim de persones, siguin sòcies o no, a aquest projecte.  

Et deixem, aquí, algunes fotografies de l’acte de presentació de La Feixa.

2020 07 10 presentacio la feixa miquel lleixa 2
Plaça de la Muralla de Mataró durant l’acte de presentació de La Feixa. 10 de juliol de 2020. Fotografia: Miquel Lleixà.

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *