Proveïdores de carn (I): Planeses, Dpagès i Llavora

Portada carn

Et presentem algunes de les proveïdores de carn de La Feixa.

Planeses Agricultura Regenerativa (Girona) és un projecte experimental d’agricultura que busca noves maneres de treballar basades en la fertilitat natural del sòl i que ha recuperat una finca abandonada a prop de Besalú. Els pollastres de Planeses pasturen en tancats mòbils que es mouen per tal que puguin menjar past nou cada dia. Així, s’alimenten d’herbes i insectes (entre un 10 i un 40%) i de barreges de grans eco sense soja perquè creixin a un ritme més lent (5 mesos aprox.).

Planeses ofereix visites i tallers perquè els consumidors coneguin el projecte i el visquin en primera persona. També forma part del projecte Polyfarming, que vol demostrar l’interès d’un nou sistema de gestió integrat com a alternativa per lluitar contra l’abandonament de l’agricultura a zones de muntanya i les conseqüències ambientals (canvi climàtic, pèrdua de la biodiversitat…) i socioeconòmiques (desequilibris i pèrdua de la capacitat productiva del territori…).

Planeses1
Planeses Agricultura Regenerativa (Girona)

Dpagès (Olius, Solsonès) és una explotació porcina amb 50 truges en cicle tancat: s’hi allotgen les mares i totes les seves cries fins al final de l’engreix. Al capdavant de dpagès hi ha dos joves enginyers agrònoms que aposten per una producció sostenible, responsable i allunyada de la producció industrial. 

Els seus porcs mengen farina de cereals ecològics i complementem la dieta amb farratge ecològic certificat. Els garrins s’alimenten de la llet de la seva mare durant un mes i mig a la granja oberta a l’exterior. Tots els corrals tenen interior i un petit pati exterior, amb un jaç de palla, sense gàbies ni modificacions artificials de les condicions climàtiques de l’ambient.

dpages familia
Dpagès (Olius, Solsonès)

Llavora (Ventalló, Girona) aposta per la carn eco, de proximitat i envasada sense plàstics. Els seus porcs neixen i es crien a l’Empordà, s’alimenten de cereals i farratges ecològics conreats a l’entorn de la granja, se sacrifiquen en un escorxador municipal de petita capacitat, els seus productes s’elaboren en un obrador artesanal; tot en un radi de 5 km. El compromís de Llavora amb el medi ambient passa per un baix consum d’energia i cap malbaratament d’aigua. A més, els seus productes s’envasen amb materials certificats 100% biodegradables i compostables. 

porcs llavora
Llavora (Ventalló, Girona)

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *