Proveïdores de carn (II): Mas Les Coromines i Mas Terrades

portadacarn2

Et presentem algunes de les proveïdores de carn de La Feixa.

Can Terrades, ramaderia ecològica i gestió forestal (Sant Celoni) té un ramat d’unes 600 ovelles de la raça Ripollesa i 50 cabres de la raça cabra blanca de Rasquera. El ramat s’alimenta de les pastures i boscos de Can Terrades i d’altres finques situades al Parc Natural del Corredor-Montnegre i al Parc Natural del Montseny. A Can Terrades segueixen mètodes d’explotació tradicionals introduint criteris moderns pel que fa a sanitat i alimentació del bestiar.
El ramat persegueix un doble objectiu: en primer lloc, produir carn de xai i de cabrit de màxima qualitat, però també controlar la biomassa del sotabosc forestal. Gràcies a cristeris de gestió forestal sostenible, obtenen productes forestals com suro, fusta per serradora, llenya d’alzina, biomassa forestal per ús energètic i altres productes secundaris com plantes per jardineria, bolets o brucs per fer tanques.
A més a més, fan cria i ensinistrament de gossos d’atura catalans.

Vedella Mas Les Coromines (Campdevànol) és una petita empresa familiar amb una llarga tradició ramadera i agícola al Ripollès que fan producció ramadera ecològica.
Ofereixen dues varietat de vedella: vedella rosada o blanca i vedella tradicional. Els animals neixen i creixen als camps i pastures del Ripollès.
La vedella rosada o blanca s’alimenta tota la seva vida de llet de les seves mares i d’herba de les pastures. A la tradicional, a partir dels 5 mesos de vida, se li complementa l’alimentació amb farratges procedents dels prats de la pròpia explotació i de cereals procedents de cultius ecològics.

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *