La carn a La Feixa: què, per què i com

Cicle encàrrec carn a La Feixa

Cada setmana que passa, a La Feixa hi ha més producte, més oferta i més vida. És un procés que a vegades és carregós però, poc a poc, els engranatges van quadrant i avui volem parlar d’una pota de la nostra oferta amb la que hem arrencat una mica coixes, però que des de fa dies ja és una de les principals novetats. Estem parlant de la carn que es podrà comprar a La Feixa, una carn seleccionada curosament (com tota la resta de productes) i de la que avui us volem explicar quatre detalls importants. Què venem a La Feixa, d’on prové, com la podem comprar i sobretot tots els “per què” que se’n puguin derivar.

QUÈ:

A La Feixa venem carn de les proveïdores de les que vam parlar al blog:

Proveïdores de carn (I): Planeses, Dpagès i Llavora

Proveïdores de carn (II): Mas Les Coromines i Mas Terrades

Us recomanem molt recuperar aquestes entrades per saber més de les productores que hem seleccionat, dels seus projectes especials de ramaderia responsable i ecològica. 

I recordeu que des del Cercle de Productes i Proveïdores la feina és contínua; us hi podeu adreçar sempre a productes@lafeixa3.local.

PER QUÈ:

Per què venem carn? Per què el Cercle de Productes i Proveïdores ha seleccionat aquestes proveïdores i per què és important transformar el consum (de forma encara més singular) respecte la carn?

Som aquí per mirar de respondre preguntes, comencem:

Per què tenim carn a La Feixa.

Perquè creiem que és molt important respectar totes les opcions personals alimentàries per igual. Que hi ha moltes sòcies de La Feixa que opten per una alimentació vegetariana o vegana? Sí. Però també hi ha molta gent que manté la carn en la seva rutina alimentària i, precisament, si no en tinguéssim també estaríem fent un flac favor a la intenció transversal de transformar el consum que ens marquem com a leitmotiv. Tenim carn perquè totes les sòcies i no sòcies que en vulguin comprar, tinguin l’opció de comprar-ne seguint els paràmetres d’exigència que caracteritzen els productes de La Feixa.

Per què tenim aquesta carn a La Feixa.

Des del Cercle de Productes i Proveïdores s’ha treballat anant i venint, parlant amb diferents granges i projectes i s’ha acabat per seleccionar els quatre proveïdors que tenim de pollastre, vedella, porc i xai. S’han aplicat criteris de responsabilitat ambiental, mida i sistema organitzatiu de les empreses. I sobretot (perquè això sí que és innegociable) s’aposta decididament per la carn ecològica, aquella que reprodueix en la seva qualitat la vida de l’animal, fugint dels models intensius i respectant al màxim els cicles dels animals i la seva alimentació tradicional i natural.

Per què és important transformar el consum de carn.

Seguint el fil del que dèiem al punt anterior, des de La Feixa creiem que és molt important poder transformar el consum de carn pel que suposa. L’aposta per la ramaderia ecològica i per un concepte integralment respectuós es complementa amb un necessari canvi en el patró de compra-venda. El model imperant a supermercats o botigues implica que molta de la carn (molt dels animals que se sacrifiquen) acabin llençats i, òbviament, des del nostre model cooperatiu no podem contribuir a aquesta sínia malèfica. Les carns ecològiques són de caducitat ràpida, pel que no podem reproduir el sistema de neveres plenes amb tots els productes i talls d’un gran aparador càrnic, sinó que incentivarem l’encàrrec que ajusti quantitats a les necessitats reals com a mètode bàsic de compra. A La Feixa hi tindrem tota la carn que realment vulguem, perquè l’haurem encarregat abans. Intentarem que la gran majoria d’oferta funcioni per aquest canal, per guanyar eficiència a tots els efectes. Per responsabilitat.

COM?

Com comprar carn a La Feixa: hi haurà dues maneres de comprar la carn, d’entrada. A poc a poc li anirem “pillant el truc” però d’entrada ho farem així.

  1. A les neveres hi haurà producte bàsic, poc, que pot tenir sortida per a tothom que passi per la botiga. Clàssics com salsitxes, carn picada, pit de pollastre o txurrasco. 
  2. Per tal de minimitzar la quantitat de carn que es perdi, però, les sòcies tindrem com a via preferencial i desitjable, l’encàrrec de carn. Hem de prioritzar aquest funcionament per reduir la pèrdua de carn. D’aquí poc activarem l’espai personal de cada sòcia a la web de La Feixa des d’on podrem encarregar tot el que vulguem.
noticia carn horaris 1

Així doncs, si ets sòcia de La Feixa, ben aviat rebràs un correu electrònic (un altre, ja sabem que a vegades som un xic pesades) amb totes les instruccions de l’àrea personal que tindrem les sòcies dins de la web des de la que podrem encarregar la carn. Serà ben fàcil i inductiu, i d’aquesta manera trencarem la lògica dels supermercats imperants, que llencen una quantitat insostenible de carn partint que sempre hi ha de tot. Entre sòcies, botiga i productores podrem afinar la quantitat el més exacte possible. Un model molt més sostenible. 

ATENCIÓ: No et deixis entabanar per qui diu que no n’hi ha per tant amb la carn ecològica, que és cara i que no es nota la diferència. De debò, vine, tasta, cuina, degusta i ja no en tornaràs a comprar de cap altra!

Per últim, recorda que a la pròpia botiga hi trobaràs una bústia en la qual podràs opinar, demanar talls diferents, proposar noves productores o fer-hi els comentaris que creguis. També ho pots fer en aquest formulari en línia.

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *