Proveïdores de vins (II)

portada vins 1

Et presentem algunes de les proveïdores de vins de La Feixa.

L’Olivera Cooperativa (Vallbona de les Monges, Barcelona i Sabadell) és una cooperativa d’integració social nascuda el 1974 per treballar en dos eixos: la promoció social de les persones amb diversitat funcional, especialment aquelles amb situacions socials més desfavorides, i el plantejament de sortides econòmiques productives a partir dels propis valors de la zona.

L’Olivera elabora vi i oli respectant els cicles de la natura i sota els criteris de l’agricultura ecològica. Manté el treball manual sobre la vinya (formant-la, podant-la, orientant-ne la vegetació i veremant-la) i les oliveres (esporgant-les i collint-ne els fruits), etiqueta a mà i numera una a una les ampolles de vi i d’oli. 

Té un servei de teràpia ocupacional des del 2000 i una llar-residència. L’any 2003 la cooperativa va decidir crear la Fundació L’Olivera per garantir l’acció de l’entitat en el futur i seguir promovent noves iniciatives per a la integració social i laboral de persones amb diversitat funcional o risc d’exclusió social en el món rural. 

El 0,7% de la facturació de la cooperativa es dedica a projectes socials del 3r o 4t món. 

A banda de Vallbona de les Monges (Urgell, Lleida), L’Olivera també és present a Barcelona (al parc Natural de Collserola) des del 2010 en una finca que l’Ajuntament de Barcelona té a Can Calopa de Dalt. Aquest projecte reprodueix el projecte social de Vallbona de les Monges, amb una llar residència i un Centre Especial de Treball (CET). També han assumit nous projectes com treballar les vinyes del Parc Agrari de Sabadell i elaborar-ne vi.

A La Feixa hi trobaràs el vins blancs Arraona (de Sabadell) i el Serè; també, el vi negre Naltres i el Tossudes.

Celler Albert Federico (Teià, El Maresme) és el projecte personal de l’Albert, que comença la seva aventura el 2015 recuperant vinyes velles de +60 anys a Teià. Així, va néixer el seu 1r vi, el Pensa, elaborat amb les varietats Pansa blanca i Garnatxa blanca. El cultiu de les seves vinyes, a més de ser ecològic, es basa en els principis de l’agricultura biodinàmica, és a dir, té en compte la Influència del cosmos en els animals, les plantes i l’home i la fertilització del sòl i les plantes a través dels elements que el mateix medi natural  genera per si sol. L’Albert fa una poda de fructificació en lluna minvant i descendent seguint el model de Poda de Respecte de l’escola italiana de Simonitesrich, crea cobertes vegetals espontànies i permanents, aplica tractaments no agressius per a les plantes, animals ni sòl, cull a mà el raïm fent-ne una acurada selecció de qualitat i procura la conservació de la biodiversitat (microorganismes en el sòl, flora, fauna, arbres i  arbusts).

Tot això, sumat a unes vinyes en coster arrelades en sòl granític i banyades pel sol mediterrani que ofereixen vins de qualitat excel·lent marcats per la mineralitat del sauló i la brisa suau i càlida del mar mediterrani, en la Denominació d’Origen Alella. 

A La Feixa hi trobaràs el seu vi Pensa Blanc.

Celler Testuan (Cabrils, El Maresme) va néixer a la zona DO Alella en la Serralada Litoral del Maresme acaronada per la brisa del Mediterrani. La història de Testuan inicia el 2010 quan un grup d’amics professionals molt diferents, apassionats pel vi, volien preservar la tradició vitivinícola a Cabrils. Així, s’impliquen en sensibilitzar a les joves generacions de la noblesa i l’estima de treballar la terra, i de la passió pel vi. 

Testuan elabora vins sota les etiquetes de sostenibilitat i territori amb el respecte a la tradició, acompanyats per la tecnologia i amb procediments de treball a la vinya respectuosos amb el medi ambient.

Aquest celler també col·labora amb un celler de la DO Montsant per elaborar el seu vi negre, seguint la mateixa filosofia i valors.

A La Feixa hi trobaràs el seu vi blanc de pansa i garnatxa blanca i el negre Xirà de sirah i garnatxa.

Alta Alella (Alella, El Maresme) és el projecte familiar del Pujol-Busquets Guillén, una família lligada a la viticultura. En Josep Maria i la Cristina han dedicat tota la seva vida a la cultura del vi i el cava. Les seves filles, Mireia i Georgina, han crescut envoltades de vinyes, raïm, veremes i ampolles. Coneixement, passió, perseverança i dedicació. Un estil de vida.

Alta Alella elabora vins i caves naturals amb la mínima intervenció i sense utilitzar sulfurós. 

Des del 1991 són a la finca noucentista Can Genís, a dos quilòmetres del mar Mediterrani, envoltats pel Parc Natural de la Serralada de Marina, a tocar del Mediterrani. Les vinyes estan situades sobre costers i terrasses d’entre 100 i 250 metres d’altitud sobre el nivell del mar. Els ceps, creixen sobre el sòl de sauló, un dels factors més característics dels vins d’Alta Alella: un sol àcid amb nivells molt baixos de calcària activa, poca matèria orgànica i amb bon drenatge.

La verema es realitza de forma 100% manual i recol·lectant cada raïm en el seu moment òptim per garantir l’excel·lència del resultat final. El celler treballa amb micro-vinificacions, diversitat de raïms i s’arriben a produir fins a cinquanta vins base cada anyada.

A La Feixa hi trobaràs el seu vi blanc de pansa blanca, vi dolç i el negre de garnatxa.

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *