Proveïdores de llavors

portadaeixarcolant

Et presentem el col·lectiu Eixarcolant de la Feixa.

A La Feixa ens agrada explorar, descobrir i col·laborar amb altres projectes, fer xarxa i créixer plegades! És per això que al supermercat hi trobaràs les llavors del col·lectiu Eixarcolant. El coneixes? 

El Col·lectiu Eixarcolant (Jorba, Anoia) treballa per recuperar l’ús d’espècies silvestres comestibles i varietats agrícoles tradicionals per afavorir el desenvolupament d’un model agroalimentari més sostenible, més saludable i més just, que dignifiqui la pagesia, fomenti el desenvolupament rural sostenible, i generalitzi el consum de productes de proximitat, temporada i qualitat.

llavors 1024x483 1
El Col·lectiu Eixarcolant (Jorba, Anoia)

Eixarcolant realitza projectes sense ànim de lucre a Catalunya (recerca, dinamització territorial, la divulgació i formació, i l’assessorament) per tal de fer possible que aquestes espècies i varietats es tornin a cultivar, comercialitzar i consumir. 

Les seves línies de treball són (et recomanem que visitis el seu web per conèixer tots els projectes i actuacions del col·lectiu, al·lucinaràs!): 

  • Recuperació de varietats tradicionals, ornamentals tradicionals, i espècies silvestres comestibles.  
  • Dinamització territorial, generació de sinergies, i transformació social.  
  • Recerca aplicada, bàsica, i transferència de coneixement. 
  • Divulgació i formació vers tot tipus de públics. 
  • Confecció de material divulgatiu (línia editorial).
  • Assessoria agrícola, empresarial, alimentària, gastronòmica. 
  • Eines manuals per millorar l’eficiència de la petita agricultura. 
  • Venda de llavors de les espècies i varietats recuperades. 
  • Desenvolupament i comercialització de productes alimentaris a base d’espècies silvestres i varietats agrícoles tradicionals. 
  • Naturalització i gestió sostenible de zones verdes en l’àmbit urbà.

Com que l’objectiu és que les espècies silvestres comestibles i les varietats agrícoles tradicionals tornin a ser incorporades amb normalitat als cultius, comerços i a la nostra dieta, és imprescindible que les seves llavors siguin accessibles. Així, les han posades a disposició de tothom qui les vulgui cultivar perquè és en el seu cultiu on comença tota la transformació que poden generar. Durant gairebé dos anys, Eixarcolant ha treballat en la comercialització d’aquestes llavors cultivades i recol·lectades pel Col·lectiu de forma totalment sostenible i respectuosa amb l’entorn. A més, han desenvolupat protocols de triatge i controls de qualitat per a cadascuna de les espècies i varietats, per garantir la qualitat i la germinabilitat de les llavors.

La Feixa vol contribuir a aquesta transformació del consum i, per això, hi trobaràs les llavors d’Eixarcolant, cultivades de forma totalment sostenible i seguint els preceptes de l’agricultura ecològica.

El que hi pots comprar són: varietats agrícoles que s’havien cultivat tradicionalment en diferents indrets de Catalunya (salvaguardaràs i trauràs de l’oblit el patrimoni que representen, cultural, gastronòmic i agronòmic); espècies silvestres comestibles molt ben adaptades a les condicions ambientals locals, que es poden introduir de forma molt fàcil a qualsevol hort, balcó, o camp i que són molt fàcils d’introduir a la dieta i ajudaran a diversificar-la enormement. També hi trobaràs varietats ornamentals tradicionals, flors que popularment s’havien cultivat a les cases dels pobles i masies, però que són pràcticament impossibles de trobar en l’actualitat, varietats de gran bellesa i molt ben adaptades al territori. Cada sobre va acompanyat de tota la informació necessària per al seu cultiu i consum, explicada de forma clara i visual. Així, encara que siguin espècies i varietats poc conegudes, el seu cultiu i consum serà ben fàcil.

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *