Et presentem algunes de les proveïdores de vins de La Feixa.
Celler Talcomraja (Arenys de Munt, El Maresme) és un projecte familiar amb dues hectàrees de vinya i un sostre de tres, la superfície màxima que pot assumir un celler de les seves característiques. Pretenen abastir-se només de la quantitat de raïm necessària perquè una família pugui subsistir de la vitivinicultura.
Potencien el treball manual i l’ús de bestiar i reduint al màxim l’ús de combustibles fòssils. No llauren ni empren pesticides, tampoc hi afegeixen llevats. Estan experimentant amb substrats herbacis i làctics per evitar també tractaments de sofre i coure, utilitzen adobs naturals i adob verd. Aposten per la biodiversitat a les vinyes (eviten plagues i tractaments que malmeten els ecosistemes i la salut de les persones) i per mantenir la vegetació que hi creix de forma natural ja que ofereix refugi i aliment a depredadors de fongs i/o insectes perjudicials per a aquestes. Fan la mínima intervenció als vins fent els processos bàsics de desrapatge, maceració, desfangat, premsat i clarificació i envelliment (si és el cas) i filtració. Com que fan microvinificacions, controlen molt bé les temperatures durant el procés de fermentació. Així, els futurs vins mantenen les seves propietats organolèptiques. Actualment estan experimentant en l’elaboració de vins naturals, en què s’eliminen els sulfits i els processos de clarificació i filtració.
Talcomraja també forma part del programa Rewine (les ampolles són retornables!) i ofereixen visites i tasts al celler.
A LF hi trobaràs el vi blanc escumós “Som Biosi”, vi jove blanc natural “6 vincles”, vi negre criança “Rial Negre” i vi Negre Natural jove Mica “Sang de Sauló”
Celler Gerisena (Garriguella i Rabós, Alt Empordà) és un projecte d’Agrícola de Garriguella, una cooperativa tradicional vitivinícola que va començar a caminar fa més de mig segle a l’Alt Empordà.
Té una extensió de 30 hectàrees de vinyes velles de la comarca, heretades dels seus besavis, al peu del Paratge Natural de l’Alberra. Les vinyes estan situades sobre un terreny pissarrós i pobre, de poca producció (uns 3.000 kg/ha), que aporta una qualitat extrema als seus vins. La tramuntana i el clima mediterrani sec els atorga també un caràcter propi.
Celler Gerisena treballa com ho feien els seus avis, d’una manera respectuosa amb la vinya ecològica. En l’actualitat, el celler ha adaptat les instal·lacions d’Agrícola de Garriguella amb l’objectiu de gaudir de les últimes tecnologies per crear una zona de micro vinificació amb dipòsits inoxidables i sistemes de control de temperatura i d’inertització amb gasos antioxidants, així com un parc de barriques noves de 225 i 500 litres de roure francès per poder vinificar i envellir els vins sota la seva marca.
A LF hi trobaràs el seu vi Ergo Blanc (macabeu i garnatxa roja) i l’ERGO Negre (Merlot, CS i Samsó). D’entre les seves varietats, predominen les autòctones denominació d’origen DO Empordà.
Celler Bouquet d’Alella (Alella, El Maresme) està situat en una masia del s.XV entre vinyes, amb vistes al poble d’Alella i al mar Mediterrani, abraçats pel Parc Natural de la Serralada Litoral, amb hiverns suaus, estius calorosos i la brisa mediterrània. Les vinyes de Bouquet d’Alella són de mar i muntanya: les mateixes varietats en diferents alçades, amb sòl d’origen granític.
Al capdavant del celler hi ha la 14a generació de la família Boquet, que ha mantingut la finca durant 5 segles. Hi elaboren vins ecològics, amb vinya pròpia, varietats tradicionals i oferint experiències enoturístiques ( bar, esmorzars, visites, maridatges…).
La finca disposa de 14 hectàrees de vinyes plantades des de fa més de 40 anys i avui conreades amb tècniques ecològiques en el terreny típic de la DO Alella, el sauló, i distribuïdes en parcel·les situades als termes municipals d’Alella, Teià, Cabrils i Vilassar de Dalt.
A LF hi trobaràs el seu vi blanc, l’escumós i el negre de garnatxa.