Festa de les entitats: Rocafonca, El Palau i l’Escorxador

Festa entitats 2023

Els Jardins de l’Antic Escorxador van acollir la festa que va tenir lloc el dissabte 7 d’octubre 2023 passat. Aquest esdeveniment va ser organitzat per les entitats dels barris de Rocafonda, El Palau i l’Escorxador, i va tenir com a finalitat mostrar la riquesa social, cultural i esportiva d’aquest territori.

Durant el matí, es van oferir diverses activitats com tallers, inflables i un concurs per dissenyar el cartell de la pròxima festa de l’any 2024. També hi va haver actuacions variades, incloent música country, balls africans, zumba, una cercavila de gegants i sevillanes.

En aquesta edició de la festa van participar més de trenta entitats i serveis municipals. La Feixa, com a guanyadora dels premis FEM2030 va participar oferint un pack esmorzar per 3,50€.

Festa entitats Rocafonda el Palau Escorxador 2023
Esmorzar festa entitats 2023
Festa entitats 2023
Festa entitats 2023
Festa entitats 2023

Receptes dels 3 patés vegetals:

Hummus de cigronsPer 120 persones
Cigrons crus800 g
Oli d’oliva200 g
Llimones600 g
Tahin120 g
Comí mòlt5 g
Sal12 g
Pebre vermell (per decorar)10 g

Procediment:

  1. Cocció dels cigrons:
    • Deixa els cigrons en remull durant la nit anterior en aigua.
    • En una olla gran, posa els cigrons i cobreix-los amb aigua tèbia.
    • Si hi afegeixes una cullereta de bicarbonat, facilitaràs la cocció.
    • Porta a ebullició i redueix el foc a mitjà. Cou els cigrons fins que estiguin tous i es puguin trencar fàcilment amb una forquilla (aproximadament 30 minuts).
    • Escorre els cigrons.
  2. Preparació de la pasta de tahini:
    • En un robot de cuina, combina el tahini, els alls pelats i picats, el suc de llimona, el comí, l’oli d’oliva i la sal.
    • Tritura tots els ingredients fins a obtenir una pasta homogènia.
  3. Afegir els cigrons a la pasta de tahini:
    • Incorpora els cigrons cuits a la pasta de tahini i tritura fins a obtenir una textura de crema suau.
  4. Prova i ajusta els condiments:
    • Prova el hummus i ajusta els condiments segons el teu gust personal. Pots afegir més llimona, sal o pebre vermell segons les teves preferències.
Pesto vegetal amb nous i alfàbregaPer 120 persones
Nous pelades1 kg
Alfàbrega500 g
Oli d’oliva200 ml
Llevat nutricional150 g
Alls2 dents
Sal10 g

Procediment:

  1. Remullar les Nous:
    • Abans de començar, posa les nous en un bol i cobreix-les amb aigua. Deixa-les en remull durant la nit o almenys durant 4-6 hores.
  2. Triturar els Ingredients:
    • Escorre les nous després del remull i posa-les en una processadora de menjar o una batedora de mà.
    • Afegeix l’alfàbrega, l’oli d’oliva, el llevat nutricional, les dents d’all i la sal.
    • Tritura tots els ingredients fins a obtenir una mescla suau i homogènia. La consistència del pesto hauria de ser lleugerament gruixuda, no massa líquida.
Sabrossada (Sobrassada vegana)Per 120 persones
Tomàquet sec700 g
Anacards torrats500 g
Tofu fumat250 g
Oli d’oliva500 ml
Alls1 dent
Vinagre30 ml
Pebre vermell30 g
Pebre vermell picant5 g
Orenga3 g
Sal10 g
Pebre negre mòlt2 g

Procediment:

  1. Barreja dels Ingredients:
    • Si has comprat els anacards crus, els pots torrar en una paella.
    • En una batedora o un robot de cuina, afegeix els anacards torrats, el tofu fumat trossejat, el tomàquet sec, l’all, el vinagre, l’oli d’oliva, el pebre vermell, el pebre vermell picant, l’orenga, la sal i el pebre negre mòlt.
  2. Triturar els Ingredients:
    • Comença a triturar els ingredients a baixa velocitat.
    • Augmenta la velocitat de la batedora a poc a poc per ajudar a emulsionar els ingredients. Continua triturant fins que obtinguis una consistència suau i homogènia.

Aquest esmorzar es va oferir al preu de cost de 3,50€ per persona. Si fas aquestes receptes a casa podràs fer 120 biscotes de cada tipus.

Bon profit!

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *