Arrossada de verdures al 10è aniversari de Can Fugarolas

photo17036127431
photo17036127431
Arrossada de verdures
Per 150 persones
Arròs blanc del Pirineu15 kg
Fonoll4 kg
Api7 kg
Oli d’oliva3 L
Bròquil6 kg
Carbassó6 kg
Porro4,5 kg
Col arrissada8 unitats
Nap blanc5 kg
Xampinyó blanc5 kg
Julivert1 manat
Pastanaga3 kg
Xirivia4 kg
Nap blanc5 kg
Alls secs500 grams
Puré de tomàquet4 kg
Sal marina300g
Pebre vermell100g
Julivert1 manat

Procediment:

  1. Preparació del brou de verdures:
    • En una olla alta, posa l’api, el nap blanc, la col, el fonoll, la xirivia i la part verda dels porros.
    • Afegiu aigua suficient per cobrir les verdures i porteu a ebullició.
    • Redueix el foc i deixeu coure les verdures fins que estiguin toves i el brou hagi agafat el seu sabor.
    • Per fer l’arròs en una cassola no molt gran, necessitaràs el doble de volum de brou que d’arròs. Però si fas l’arròs en una paella molt ample, necessitaràs el triple o més de volum. (Quant més diàmetre, més evaporació.)
  2. Preparació del sofregit:
    • En una paella gran, escalfa oli d’oliva a foc mitjà.
    • Afegiu la part blanca dels porros.
    • Salteu els ingredients fins que el porro estigui transparent i tendra.
    • Afegiu els xampinyons tallat a làmines.
  3. Preparació de les verdures:
    • Afegiu la pastanaga, el carbassó, el bròquil.
    • Salteu les verdures fins que estiguin lleugerament tendres, però encara crocants.
    • Afegiu el puré de tomàquet i remeneu bé per combinar-lo amb les verdures.
    • Afegiu el pebre vermell al final i salteu breument.
  4. Afegir l’arròs i el brou:
    • Afegiu l’arròs al sofregit i remeneu-lo perquè estigui ben recobert amb el sofregit i les verdures.
    • Afegiu el brou de verdures ben calent.
    • Afegeix la sal al teu gust.
  5. Preparació de la picada:
    • Pica els alls secs i el julivert amb una mica del brou.
    • Afegiu una part de la picada a mitja cocció i l’altra al final.
  6. Cocció:
    • Cou la paella a foc fort durant uns 16 minuts.
    • Apaga el foc i deixa reposar uns minuts.
    • Ja pots servir.
Amanida
Per 150 persones
Ceba tendra8 manats
Pastanaga5 kg
Oli d’oliva2 L
Api2 kgs
Enciam16 unitats
Tomàquet pera7 kg
Pera conferencia5 kg
Vinagre de vi negre1 L
Mostassa gruixuda400 grams
Sal marina200g

Vam acompanyar la paella de verdures amb aquesta amanida. Amb l’oli d’oliva el vinagre i la sal vam fer una vinagreta.

Aquest àpat es va oferir al preu de cost de 3,50€ per persona. Si fas aquestes receptes a casa utilitzant productes de temporada i de proximitat et sortirà aproximadament per aquest preu.

Bon profit!

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *