Durant la festa de la primavera vam fer hummus, cuscús, amanida de remolatxa, verdures saltejades, sopa harira, postres pastanaga amb suc de taronja i te a la menta.






Compartim les receptes!
| Hummus | |
| Per 120 persones | |
| INGREDIENT | QUANTITAT |
| Cigronet | 5kg |
| Tahin | 1kg |
| Alls | 1kg |
| Llimona | 3kg |
| Comí | 300g |
| Oli oliva | 1,5L |
| Sal | 200g |
| Pebre vermell | 200g |
Procediment:
- Cocció dels cigrons:
- Deixa els cigrons en remull durant la nit anterior en aigua.
- En una olla gran, posa els cigrons i cobreix-los amb aigua tèbia
- Porta a ebullició i redueix el foc a mitjà. Cou els cigrons fins que estiguin tous i es puguin trencar fàcilment amb una forquilla (aproximadament 30 minuts).
- Escorre els cigrons i reserva una mica de líquid de cocció.
- Preparació de la pasta de tahini:
- En un robot de cuina, combina el tahini, els alls pelats i picats, el suc de llimona fresca, el comí, l’oli d’oliva i la sal.
- Tritura tots els ingredients fins a obtenir una pasta homogènia.
- Afegir els cigrons a la pasta de tahini:
- Incorpora els cigrons cuits a la pasta de tahini i tritura fins a obtenir una textura de crema suau.
- Si cal, ajusta la consistència afegint més líquid de cocció o oli d’oliva.
- Prova i ajusta els condiments:
- Prova el hummus i ajusta els condiments segons el teu gust personal. Pots afegir més llimona, sal o pebre vermell segons les teves preferències.
- Serveix i decora:
- Transfereix el hummus a un plat de servir o un bol.
- Decora amb una mica d’oli d’oliva i pebre vermell per sobre.
- Serveix el hummus amb pa pita, verdures crues o com a acompanyament en plats.
Aquest procediment et permetrà fer una gran quantitat de hummus amb els ingredients proporcionats. Si desitges reduir les proporcions, pots ajustar les quantitats en consecuència. Bon profit!
| Col zaalouk | |
| Per 120 persones | |
| INGREDIENT | QUANTITAT |
| Col repollo | 25 unitats |
| Pebre de caiena | 100 grams |
| Oli d’oliva | 3L |
| Alls secs | 10 cabeces |
Procediment:
- Preparació de la col:
- Retira les fulles externes de la col repollo i talla-la en trossos petits.
- Rentar bé els trossos de col per eliminar qualsevol brutícia o residu.
- Coure la col:
- En una olla gran, posa els trossos de col i cobreix-los amb aigua.
- Porta l’aigua a ebullició i deixa coure la col fins que estigui tendra (uns 10-15 minuts).
- Escorre bé la col i reserva.
- Preparació de l’all sec:
- Pela les 10 cabeces d’alls i pica els grans en trossos petits.
- Saltejar la col i l’all:
- En una paella gran, calenta una mica d’oli d’oliva a foc mitjà.
- Afegiu l’all picat i sofregiu-lo fins que comenci a agafar color daurat.
- Afegiu els trossos de col a la paella i remeneu bé per combinar-los amb l’all i l’oli.
- Reduïu el foc a baix i deixeu que la col s’estovi durant uns 10-15 minuts, remenant de tant en tant.
- Si cal, afegiu més oli d’oliva per evitar que s’enganxi.
- Afegir el pebre de caiena:
- Després que la col s’hagi estovat, afegiu el pebre de caiena a la paella.
- Remeneu bé per assegurar-vos que el pebre de caiena es distribueixi uniformement.
- Continuar la cocció:
- Tapeu la paella i deixeu que la col zaalouk es cuini durant uns altres 10-15 minuts a foc baix.
- Assegureu-vos que la col estigui ben tendra i que els sabors s’hagin integrat.
- Provar i ajustar els condiments:
- Proveu la col zaalouk i ajusteu els condiments segons el vostre gust personal. Podeu afegir sal, pebre de caiena addicional o oli d’oliva si cal.
- Servir:
- Transfereix la col zaalouk a un plat de servir.
- Podeu servir el col zaalouk calent com a guarnició o com a plat principal amb pa o altres acompanyaments.
Aquest és el procediment per fer col zaalouk. Si desitges ajustar les quantitats o afegir altres ingredients, pots fer-ho segons les teves preferències. Bon profit!
| Harira |
| Per 120 persones |
| INGREDIENT |
| Api |
| Ceba |
| Julivert |
| Coriandre |
| Tomàquet madur |
| Cigrons |
| Farina |
| Fideus “cabell d’àngel” |
| Cúrcuma |
| Gingebre |
| Safrà |
| Pebre negre |
| Canyella |
| Oli |
| Sal |
| Aigua |
Procediment:
- Es trituren (ceba, api, tomaquet, Julibert i coriandre)
- Es tiren en una olla, una mica d’oli d’oliva, s’hi afegeix aigua.
- Quan bulli, es deixa mitja hora
- Es tiren els cigrons cuits i totes les espècies.
- A part es barreja farina i aigua (que no quedin grumolls), i es va afegint a poc a poc a la harira, remenant a foc mitjà.
- Quan arrenqui a bullir, s’afegeixen els fideus, es deixa uns 10 minuts, remenant de tant en tant. I llest!!
| Cuscús | |
| Per 120 persones | |
| INGREDIENT | QUANTITAT |
| Cuscús integral | 6 kg |
Procediment:
- Escalfa l’aigua o el caldo:
- En una cassola, porta a ebullició l’aigua o el caldo. Pots afegir sal a l’aigua per donar-li sabor, si ho desitges.
- Afegir el cuscús:
- Un cop l’aigua o el caldo arribi al punt d’ebullició, retira la cassola del foc.
- Afegeix el cuscús precuit a la cassola i remena lleugerament amb una forquilla per assegurar-te que tots els grans estiguin coberts de líquid.
- Cobrir i deixar reposar:
- Tapa la cassola.
- Deixa reposar el cuscús durant uns 5-10 minuts per permetre que s’absorbeixi el líquid i es torni tendre.
- Desgranar el cuscús:
- Passat el temps de repòs, utilitza una forquilla per desgranar suavement el cuscús.
| Amanida de remolatxa | |
| Per 120 persones | |
| INGREDIENT | QUANTITAT |
| Remolatxa crua | 6 kg |
| Cebollí | 1 kg |
| Llimona | 3 kg |
| Sèsam cru | 1 kg |
Procediment:
- Preparació de la remolatxa:
- Rentar bé la remolatxa per eliminar qualsevol brutícia o residu.
- Cocció de la remolatxa:
- En una olla gran, posa la remolatxa i cobreix-la amb aigua.
- Porta l’aigua a ebullició i redueix el foc a mitjà. Cou la remolatxa fins que estigui tendra i es pugui trencar fàcilment amb una forquilla (aproximadament 30-40 minuts).
- Escorre bé la remolatxa
- Afegir el cebollí, el sèsam i el suc de llimona:
- Afegeix el cebollí picat a la remolatxa.
- Afegeix el sèsam torrat.
- Incorpora també el suc de llimona.
- Mescla bé per combinar tots els ingredients.
Pots ajustar les quantitats segons les teves preferències i tast. Bon profit!
| Verduretes | |
| Per 120 persones | |
| INGREDIENT | QUANTITAT |
| Carxofes | 120 unitats |
| Faves | 10 kg |
| Oli d’oliva | 1 L |
| Alls tendres | 120 unitats |
Els cors de les carxofes els vam coure en una cassola coberts d’aigua i amb les faves a sobre. Tot tapat a foc lent durant una hora aproximadament. Pots afegir sal al teu gust.
Els alls tendres els vam saltejar amb l’oli d’oliva.
| Postres de pastanaga amb suc de taronja | |
| Per 120 persones | |
| INGREDIENT | QUANTITAT |
| Pastanaga | 5 kg |
| Taronges | 25 kg |
| Canyella | 200 g |
| Sucre panela | 3 kg |
| Aiguanaf |
Procediment:
- Preparació del suc de taronja:
- Esprem les taronges per obtenir el suc de taronja fresc. Reservem.
- Preparació de la pastanaga ratllada:
- Ratlla les pastanagues.
- Barrejar:
- Barreja el suc de taronja amb la pastanaga ratllada.
- Afegeix la canyella, el sucre i una mica d’Aiguanaf.
- Barreja, tasta i rectifica al teu gust.
| Te a la menta | |
| Per 120 persones | |
| INGREDIENT | QUANTITAT |
| Menta | 10 manats |
| Sucre blanc | 2 kg |
| Aigua | 16 L |
Aquest te a la menta va servir per finalitzar aquest àpat.
Aquest àpat es va oferir al preu de cost de 3,50€ per persona. Si fas aquestes receptes a casa utilitzant productes de temporada i de proximitat et sortirà aproximadament per aquest preu.
Bon profit!


