Recepta de tacos mexicans vegetarians

photo 2023 05 14 18 55 54

Hola! Compartim la recepta dels tacos mexicans vegetarians que vam fer el 16 d’abril a la Llar Cabanellas dins del marc dels Premis FEM.
Els tacos bàsicament van consistir en: la “tortilla” de blat de moro, el “xoriço” vegà a basa de soja texturitza, la mongeta recuita, una salsa picant, una altra salsa d’alvocat i uns quants condiments (ceba, col llombarda i coriandre). Així doncs, aquí teniu la recepta de cada element:

La recepta està dimensionada per 20 tacos. La ració per persona, segons la gana, s’acostuma a calcular entre 3-5 tacos.

Comencem pel xoriço vegà a base de soja texturitzada:

500 gr soja preparada
20 taquitos
INGREDIENTQUANTITAT
soja texturitzada250gr
Vinagre de poma cru60ml
Oli d’oliva Verge Extra60ml
pebre dolç12gr
pebre picant6gr
Comino3gr
orenga3gr
pebre negre1gr
All10gr
Clau3u
Sal al gust

Posem la soja crua a remollir en aigua calenta durant 20 min, esbandim i canviem l’aigua dues o tres vegades més fins que l’aigua surti tan clara com sigui possible, escorrim amb una bossa o estovalles de cotó fins a treure tota l’aigua i reservem.

Per fer l’adob, posem tota la resta d’ingredients i passem per un triturador fins a aconseguir una mescla homogènia, tot i que és probable que et sembli que hi ha poca quantitat d’adob, serà suficient per marinar la soja.

Barregem l’adob amb la soja fins que estigui tot ben integrat.

Deixem en repòs mínim dues hores.

Sofregim en una paella amb oli d’oliva fins que quedi daurada.

Continuem amb les mongetes recuites (a Mèxic: frijoles refritos)

600 gr frijoles refritos / 20 taquitos
INGREDIENTQUANT
mongeta pinta240 gr
ceba seca80 gr
pebre dolç2,5 gr

Deixem les mongetes en remull durant tota la nit, esbandim i posem a coure, al final de la cocció, afegim sal al gust.

Tallem la ceba seca a quadradets i sofregim amb un bon raig d’oli d’oliva, afegim la mongeta cuita amb una miqueta del seu suc, el pebre dolç, i triturem amb una trituradora de patates manual fins que quedi com un puré. Rectifiquem de sal si escau.

Continuem amb les dues salses:

300gm Salsa aguacate /20 taquitos aprox
INGREDIENTQUANT
Alvocat1u
Coriandre30gr
All2gr
Oli d’oliva Verge 20ml
Aigua125 ml
sal i pebre al gust

Ben fàcil, passem tots els ingredients pel minipimmer, afegim més aigua segons l’espessor que volem.

200 gr Salsa chile morita / 20 taquitos aprox
INGREDIENTQUANTITAT
tomàquet triturat250 gr
chile morita o bitxo10 gr o segons el nivell de picant desitjat
All2 dents
aigua125 ml
salal gust

Saltejar l’all i els “chiles” amb una mica d’oli, un cop daurats afegim el tomàquet fins que es redueixi i perdi l’acidesa, afegim l’aigua, sal al gust i triturem.

Per la ceba marinada (cebolla desflemada)

cebolla desflemada 500 gr per 20 taquitos aprox
INGREDIENTQUANTITAT
ceba morada2u
llimona1 o 2 llimones

Tallem la ceba a julianes i banyem amb el suc de la llimona, no ha de quedar del tot coberta però si amb prou suc, afegim sal i deixem mínim mitja hora, anem barrejant de tant en tant perquè la ceba absorbeixi tota la llimona.

Així doncs, per muntar un taco com el de la recepta ens quedaria:

“Taquito de chorizo de soya y frijolitos”

Ingredientquant
tortilla de blat de moro1u
xoriço de soja30gr
frijolitos (mongetes)30gr
Col llombardaal gust
Coriandreal gust
Ceba marinada (cebolla desflemada)al gust
salsa “chile moritaalgust
salsa alvocatal gust

Escalfem una “tortilla de maíz nixtamalizado” d’aproximadament 20 cm per tots dos costats fins que quedi toveta, posem una mica de mongeta recuita, el “xoriço” de soja” i a sobre l’hi afegir el que vulguem, podem acompanyar amb una mica de raves tallats a làmines.

A gaudir dels tacos!

Us compartim la comanda que vam fer fer a La Feixa per fer 300 tacos (3 tacos per persona).

photo 2023 05 14 18 55 54

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *