Festa de la primavera 2023

photo 2023 06 06 12 35 51

Durant la festa de la primavera vam fer hummus, cuscús, amanida de remolatxa, verdures saltejades, sopa harira, postres pastanaga amb suc de taronja i te a la menta.

photo 2023 06 06 13 33 01
photo 2023 06 06 12 35 03
photo 2023 06 06 12 34 27
photo 2023 06 06 12 34 16
photo 2023 06 06 12 35 51
photo 2023 06 06 12 35 32

Compartim les receptes!

Hummus
Per 120 persones
INGREDIENTQUANTITAT
Cigronet5kg
Tahin1kg
Alls1kg
Llimona3kg
Comí300g
Oli oliva1,5L
Sal200g
Pebre vermell200g

Procediment:

  1. Cocció dels cigrons:
    • Deixa els cigrons en remull durant la nit anterior en aigua.
    • En una olla gran, posa els cigrons i cobreix-los amb aigua tèbia
    • Porta a ebullició i redueix el foc a mitjà. Cou els cigrons fins que estiguin tous i es puguin trencar fàcilment amb una forquilla (aproximadament 30 minuts).
    • Escorre els cigrons i reserva una mica de líquid de cocció.
  2. Preparació de la pasta de tahini:
    • En un robot de cuina, combina el tahini, els alls pelats i picats, el suc de llimona fresca, el comí, l’oli d’oliva i la sal.
    • Tritura tots els ingredients fins a obtenir una pasta homogènia.
  3. Afegir els cigrons a la pasta de tahini:
    • Incorpora els cigrons cuits a la pasta de tahini i tritura fins a obtenir una textura de crema suau.
    • Si cal, ajusta la consistència afegint més líquid de cocció o oli d’oliva.
  4. Prova i ajusta els condiments:
    • Prova el hummus i ajusta els condiments segons el teu gust personal. Pots afegir més llimona, sal o pebre vermell segons les teves preferències.
  5. Serveix i decora:
    • Transfereix el hummus a un plat de servir o un bol.
    • Decora amb una mica d’oli d’oliva i pebre vermell per sobre.
    • Serveix el hummus amb pa pita, verdures crues o com a acompanyament en plats.

Aquest procediment et permetrà fer una gran quantitat de hummus amb els ingredients proporcionats. Si desitges reduir les proporcions, pots ajustar les quantitats en consecuència. Bon profit!

Col zaalouk
Per 120 persones
INGREDIENTQUANTITAT
Col repollo25 unitats
Pebre de caiena100 grams
Oli d’oliva3L
Alls secs10 cabeces

Procediment:

  1. Preparació de la col:
    • Retira les fulles externes de la col repollo i talla-la en trossos petits.
    • Rentar bé els trossos de col per eliminar qualsevol brutícia o residu.
  2. Coure la col:
    • En una olla gran, posa els trossos de col i cobreix-los amb aigua.
    • Porta l’aigua a ebullició i deixa coure la col fins que estigui tendra (uns 10-15 minuts).
    • Escorre bé la col i reserva.
  3. Preparació de l’all sec:
    • Pela les 10 cabeces d’alls i pica els grans en trossos petits.
  4. Saltejar la col i l’all:
    • En una paella gran, calenta una mica d’oli d’oliva a foc mitjà.
    • Afegiu l’all picat i sofregiu-lo fins que comenci a agafar color daurat.
    • Afegiu els trossos de col a la paella i remeneu bé per combinar-los amb l’all i l’oli.
    • Reduïu el foc a baix i deixeu que la col s’estovi durant uns 10-15 minuts, remenant de tant en tant.
    • Si cal, afegiu més oli d’oliva per evitar que s’enganxi.
  5. Afegir el pebre de caiena:
    • Després que la col s’hagi estovat, afegiu el pebre de caiena a la paella.
    • Remeneu bé per assegurar-vos que el pebre de caiena es distribueixi uniformement.
  6. Continuar la cocció:
    • Tapeu la paella i deixeu que la col zaalouk es cuini durant uns altres 10-15 minuts a foc baix.
    • Assegureu-vos que la col estigui ben tendra i que els sabors s’hagin integrat.
  7. Provar i ajustar els condiments:
    • Proveu la col zaalouk i ajusteu els condiments segons el vostre gust personal. Podeu afegir sal, pebre de caiena addicional o oli d’oliva si cal.
  8. Servir:
    • Transfereix la col zaalouk a un plat de servir.
    • Podeu servir el col zaalouk calent com a guarnició o com a plat principal amb pa o altres acompanyaments.

Aquest és el procediment per fer col zaalouk. Si desitges ajustar les quantitats o afegir altres ingredients, pots fer-ho segons les teves preferències. Bon profit!

Harira
Per 120 persones
INGREDIENT
Api
Ceba
Julivert
Coriandre
Tomàquet madur
Cigrons
Farina
Fideus “cabell d’àngel”
Cúrcuma
Gingebre
Safrà
Pebre negre
Canyella
Oli
Sal
Aigua

Procediment:

  1. Es trituren (ceba, api, tomaquet, Julibert i coriandre)
  2. Es tiren en una olla, una mica d’oli d’oliva, s’hi afegeix aigua.
  3. Quan bulli, es deixa mitja hora
  4. Es tiren els cigrons cuits i totes les espècies.
  5. A part es barreja farina i aigua (que no quedin grumolls), i es va afegint a poc a poc a la harira, remenant a foc mitjà.
  6. Quan arrenqui a bullir, s’afegeixen els fideus, es deixa uns 10 minuts, remenant de tant en tant. I llest!!
Cuscús
Per 120 persones
INGREDIENTQUANTITAT
Cuscús integral6 kg

Procediment:

  1. Escalfa l’aigua o el caldo:
    • En una cassola, porta a ebullició l’aigua o el caldo. Pots afegir sal a l’aigua per donar-li sabor, si ho desitges.
  2. Afegir el cuscús:
    • Un cop l’aigua o el caldo arribi al punt d’ebullició, retira la cassola del foc.
    • Afegeix el cuscús precuit a la cassola i remena lleugerament amb una forquilla per assegurar-te que tots els grans estiguin coberts de líquid.
  3. Cobrir i deixar reposar:
    • Tapa la cassola.
    • Deixa reposar el cuscús durant uns 5-10 minuts per permetre que s’absorbeixi el líquid i es torni tendre.
  4. Desgranar el cuscús:
    • Passat el temps de repòs, utilitza una forquilla per desgranar suavement el cuscús.
Amanida de remolatxa
Per 120 persones
INGREDIENTQUANTITAT
Remolatxa crua6 kg
Cebollí1 kg
Llimona3 kg
Sèsam cru1 kg

Procediment:

  1. Preparació de la remolatxa:
    • Rentar bé la remolatxa per eliminar qualsevol brutícia o residu.
  2. Cocció de la remolatxa:
    • En una olla gran, posa la remolatxa i cobreix-la amb aigua.
    • Porta l’aigua a ebullició i redueix el foc a mitjà. Cou la remolatxa fins que estigui tendra i es pugui trencar fàcilment amb una forquilla (aproximadament 30-40 minuts).
    • Escorre bé la remolatxa
  3. Afegir el cebollí, el sèsam i el suc de llimona:
    • Afegeix el cebollí picat a la remolatxa.
    • Afegeix el sèsam torrat.
    • Incorpora també el suc de llimona.
    • Mescla bé per combinar tots els ingredients.

Pots ajustar les quantitats segons les teves preferències i tast. Bon profit!

Verduretes
Per 120 persones
INGREDIENTQUANTITAT
Carxofes120 unitats
Faves10 kg
Oli d’oliva1 L
Alls tendres120 unitats

Els cors de les carxofes els vam coure en una cassola coberts d’aigua i amb les faves a sobre. Tot tapat a foc lent durant una hora aproximadament. Pots afegir sal al teu gust.

Els alls tendres els vam saltejar amb l’oli d’oliva.

Postres de pastanaga amb suc de taronja
Per 120 persones
INGREDIENTQUANTITAT
Pastanaga5 kg
Taronges25 kg
Canyella200 g
Sucre panela3 kg
Aiguanaf

Procediment:

  1. Preparació del suc de taronja:
    • Esprem les taronges per obtenir el suc de taronja fresc. Reservem.
  2. Preparació de la pastanaga ratllada:
    • Ratlla les pastanagues.
  3. Barrejar:
    • Barreja el suc de taronja amb la pastanaga ratllada.
    • Afegeix la canyella, el sucre i una mica d’Aiguanaf.
    • Barreja, tasta i rectifica al teu gust.
Te a la menta
Per 120 persones
INGREDIENTQUANTITAT
Menta10 manats
Sucre blanc2 kg
Aigua16 L

Aquest te a la menta va servir per finalitzar aquest àpat.

Aquest àpat es va oferir al preu de cost de 3,50€ per persona. Si fas aquestes receptes a casa utilitzant productes de temporada i de proximitat et sortirà aproximadament per aquest preu.

Bon profit!

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *