Paella de verdures a la festa major de Cerdanyola 2023

photo 2023 06 06 13 21 02

Durant la festa major del barri de Cerdanyola de Mataró, vam fer una paella de verdures i una amanida amb fruita seca.

photo 2023 06 06 13 21 11
photo 2023 06 06 13 21 07
photo 2023 06 06 13 20 45
photo 2023 06 06 13 20 58
photo 2023 06 06 13 20 52
photo 2023 06 06 13 20 48
Paella de verdures
Per 200 persones
Arròs blanc del Pirineu20 kg
Ceba seca25 kg
Pastanaga7 kg
Oli d’oliva4 L
Porro6 kg
Faves1,5 kg
Col-i-flor4 unitats
Api5 kg
Carbassó5 kg
colrave6 unitats
Xiitake2 kg
Mongeta tendra plana3,5 kg
Bròquil4 unitats
Nap blanc5 kg
Col kale3 manats
Alls secs500 grams
Puré de tomàquet8 kg
Sal marina300g
Pebre vermell100g
Julivert1 manat

Procediment:

  1. Preparació del brou de verdures:
    • En una olla alta, posa l’api, el nap blanc, la col kale i la part verda dels porros.
    • Afegiu aigua suficient per cobrir les verdures i porteu a ebullició.
    • Redueix el foc i deixeu coure les verdures fins que estiguin toves i el brou hagi agafat el seu sabor.
    • Per fer l’arròs en una cassola no molt gran, necessitaràs el doble de volum de brou que d’arròs. Però si fas l’arròs en una paella molt ample, necessitaràs el triple o més de volum. (Quant més diàmetre, més evaporació.)
  2. Preparació del sofregit:
    • En una paella gran, escalfa oli d’oliva a foc mitjà.
    • Afegiu la ceba picada, la part blanca dels porros.
    • Salteu els ingredients fins que la ceba estigui transparent i tendra.
    • Afegiu el xiitake tallat a làmines.
  3. Preparació de les verdures:
    • Afegiu la pastanaga, el carbassó, la colrave, el bròquil, la col-i-flor, les faves i la mongeta tendra plana.
    • Salteu les verdures fins que estiguin lleugerament tendres, però encara crocants.
    • Afegiu el puré de tomàquet i remeneu bé per combinar-lo amb les verdures.
    • Afegiu el pebre vermell al final i salteu breument.
  4. Afegir l’arròs i el brou:
    • Afegiu l’arròs al sofregit i remeneu-lo perquè estigui ben recobert amb el sofregit i les verdures.
    • Afegiu el brou de verdures ben calent.
    • Afegeix la sal al teu gust.
  5. Preparació de la picada:
    • Pica els alls secs i el julivert amb una mica del brou.
    • Afegiu una part de la picada a mitja cocció i l’altra al final.
  6. Cocció:
    • Cou la paella a foc fort durant uns 16 minuts.
    • Apaga el foc i deixa reposar uns minuts.
    • Ja pots servir.
Amanida de fruita seca
Per 200 persones
Ceba tendra8 manats
Pastanaga5 kg
Oli d’oliva2 L
Cogombre4 kg
Enciam20 unitats
Tomàquet pera7 kg
Pera conferencia5 kg
Vinagre de vi negre1 L
Mostassa gruixuda400 grams
Llavors de girasol2 kg
Amella crua pelada2 kg
Mix fruita seca2 kg
Sal marina200g

Vam acompanyar la paella de verdures amb aquesta amanida de fruita seca. Amb l’oli d’oliva el vinagre i la sal vam fer una vinagreta.

Aquest àpat es va oferir al preu de cost de 3,50€ per persona. Si fas aquestes receptes a casa utilitzant productes de temporada i de proximitat et sortirà aproximadament per aquest preu.

Bon profit!

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *