Durant la festa major del barri de Cerdanyola de Mataró, vam fer una paella de verdures i una amanida amb fruita seca.






Paella de verdures | |
Per 200 persones | |
Arròs blanc del Pirineu | 20 kg |
Ceba seca | 25 kg |
Pastanaga | 7 kg |
Oli d’oliva | 4 L |
Porro | 6 kg |
Faves | 1,5 kg |
Col-i-flor | 4 unitats |
Api | 5 kg |
Carbassó | 5 kg |
colrave | 6 unitats |
Xiitake | 2 kg |
Mongeta tendra plana | 3,5 kg |
Bròquil | 4 unitats |
Nap blanc | 5 kg |
Col kale | 3 manats |
Alls secs | 500 grams |
Puré de tomàquet | 8 kg |
Sal marina | 300g |
Pebre vermell | 100g |
Julivert | 1 manat |
Procediment:
- Preparació del brou de verdures:
- En una olla alta, posa l’api, el nap blanc, la col kale i la part verda dels porros.
- Afegiu aigua suficient per cobrir les verdures i porteu a ebullició.
- Redueix el foc i deixeu coure les verdures fins que estiguin toves i el brou hagi agafat el seu sabor.
- Per fer l’arròs en una cassola no molt gran, necessitaràs el doble de volum de brou que d’arròs. Però si fas l’arròs en una paella molt ample, necessitaràs el triple o més de volum. (Quant més diàmetre, més evaporació.)
- Preparació del sofregit:
- En una paella gran, escalfa oli d’oliva a foc mitjà.
- Afegiu la ceba picada, la part blanca dels porros.
- Salteu els ingredients fins que la ceba estigui transparent i tendra.
- Afegiu el xiitake tallat a làmines.
- Preparació de les verdures:
- Afegiu la pastanaga, el carbassó, la colrave, el bròquil, la col-i-flor, les faves i la mongeta tendra plana.
- Salteu les verdures fins que estiguin lleugerament tendres, però encara crocants.
- Afegiu el puré de tomàquet i remeneu bé per combinar-lo amb les verdures.
- Afegiu el pebre vermell al final i salteu breument.
- Afegir l’arròs i el brou:
- Afegiu l’arròs al sofregit i remeneu-lo perquè estigui ben recobert amb el sofregit i les verdures.
- Afegiu el brou de verdures ben calent.
- Afegeix la sal al teu gust.
- Preparació de la picada:
- Pica els alls secs i el julivert amb una mica del brou.
- Afegiu una part de la picada a mitja cocció i l’altra al final.
- Cocció:
- Cou la paella a foc fort durant uns 16 minuts.
- Apaga el foc i deixa reposar uns minuts.
- Ja pots servir.
Amanida de fruita seca | |
Per 200 persones | |
Ceba tendra | 8 manats |
Pastanaga | 5 kg |
Oli d’oliva | 2 L |
Cogombre | 4 kg |
Enciam | 20 unitats |
Tomàquet pera | 7 kg |
Pera conferencia | 5 kg |
Vinagre de vi negre | 1 L |
Mostassa gruixuda | 400 grams |
Llavors de girasol | 2 kg |
Amella crua pelada | 2 kg |
Mix fruita seca | 2 kg |
Sal marina | 200g |
Vam acompanyar la paella de verdures amb aquesta amanida de fruita seca. Amb l’oli d’oliva el vinagre i la sal vam fer una vinagreta.
Aquest àpat es va oferir al preu de cost de 3,50€ per persona. Si fas aquestes receptes a casa utilitzant productes de temporada i de proximitat et sortirà aproximadament per aquest preu.
Bon profit!